Test: Mobile Technologies - 2


20 Questions MCQ Test Computer Application: Class 10 | Test: Mobile Technologies - 2


Description
This mock test of Test: Mobile Technologies - 2 for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: Mobile Technologies - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Mobile Technologies - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: Mobile Technologies - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Mobile Technologies - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

“A user intending to connect to one LAN may unintentionally lock onto a wireless access point from the neighboring network.” Which type of Wireless network threat would you classify this under?

Solution:

This threat falls under Accidental Association.

QUESTION: 2

__________ supports the operation and maintenance of GSM.

Solution:

The OSS (Operation Support Subsystem) supports the operation and maintenance of GSM. It allows system engineers to monitor, diagnose, and troubleshoot all aspects of GSM.

QUESTION: 3

US cellular standard CDPD stands for _________

Solution:

US cellular standard CDPD stands for Cellular Digital Packet Data. In 1993, US cellular industry developed CDPD to coexist with the conventional voice only cellular system.

QUESTION: 4

Which of the following is a CDMA standard of second generation network?

Solution:

Interim Standard 95 (IS-95) is the most popular CDMA standard of second generation networks. IS-136 is a TDMA standard of 2G. EDGE is a standard of 2.5G and ETACS is a 1G standard.

QUESTION: 5

With the normal cyclic prefix, how many symbols are contained in 1 frame?

Solution:

There are two different type of Cyclic Prefix. One is normal Cyclic Prefix and the other is ‘Extended Cyclic Prefix’ which is longer than the Normal Cyclic Prefix. Normal cyclic prefix contains 140 symbols in 1 frame.

QUESTION: 6

“When there is a lack of a central point of control.” Which type of Wireless network threat would you classify this under?

Solution:

This threat falls under Ad Hoc networks.

QUESTION: 7

Which of the following is true for CDPD?

Solution:

CDPD directly overlays with existing cellular infrastructure and uses existing base station equipment, making it simple and inexpensive to install. CDPD does not use the MSC, but rather has its own traffic routing capabilities.

QUESTION: 8

Popular 2G CDMA standard IS-95 is also known as ______________

Solution:

The popular 2G CDMA standard, Interim Standard (IS-95) is also known as CdmaOne. The 2.5G CDMA standard, IS-95B is called CdmaTwo. And IS-136 is a TDMA standard for 2G.

QUESTION: 9

Which of the following leads to evolution of 3G networks in CDMA systems?

Solution:

3G evolution of CDMA system leads to cdma2000. It is based on the fundamentals of IS-95 and IS-95B. IS-95 is a 2G standard for CDMA systems. IS-95B is a CDMA system for 2.5G networks.

QUESTION: 10

What is the PBCH scrambled with?

Solution:

The PBCH is scrambled prior to modulation with a cell-specific sequence that depends on the cells’ identity. In contrast to the synchronization signals, the PBCH is transmitted on the 72 reserved subcarriers, which are QPSK-modulated.

QUESTION: 11

“When fraud access points are created to access information such as passwords.” Which type of Wireless network threat would you classify this under?

Solution:

This threat falls under Malicious Association.

QUESTION: 12

CDPD channel is _________

Solution:

Each CDPD channel is duplex in nature. The forward channel serves as a beacon and transmits data from the PSTN side of the network, while the reverse channel links all mobile users to the CDPD network and serves as the access channel for each subscriber.

QUESTION: 13

 How many users or voice channels are supported for each 200 KHz channel in GSM?

Solution:

GSM is a circuit switched system that divides each 200 KHz channel into eight 25 KHz time slots, i.e. each radio channel is divided into eight voice channels.

QUESTION: 14

Which of the following leads to the 3G evolution of GSM, IS-136 and PDC systems?

Solution:

The 3G evolution for GSM, IS-136 and PDC systems leads to W-CDMA (Wideband CDMA). It is based on the network fundamentals of GSM, as well as merged versions of GSM and IS-136 through EDGE. GPRS, EDGE and HSCSD are 2.5G networks.

QUESTION: 15

What is the average uploading speed of 4G LTE network?

Solution:

Verizon 4G LTE wireless broadband is 10 times faster than 3G able to handle download speeds between 5 and 12 Mbps (Megabits per second) and upload speeds between 2 and 5 Mbps.

QUESTION: 16

Mobile Device security falls under 3 categories. Which of these is not a valid Mobile Device security category?

Solution:

Mobile Device security falls under 3 categories which are – Barrier security, Device security and Traffic security.

QUESTION: 17

CDPD transmissions are carried out using ________ blocks.

Solution:

CDPD transmissions are carried out using fixed length blocks. User data is protected using a Reed-Solomon (63, 47) block code with 6 bit symbols.

QUESTION: 18

How many voice channels are supported for each 30 KHz radio channel in IS-136?

Solution:

Interim Standard 136 (IS-136) was popularly known as North American Digital Cellular (NADC) system. It divides each 30 KHz radio channel into three time slots, each of 10 KHz.

QUESTION: 19

What is 3GPP?

Solution:

3GPP is a 3G Partnership Project for Wideband CDMA standards based on backward compatibility with GSM and IS-136. The project was established in December 1998. Its initial scope was to make a globally applicable third generation mobile phone system.

QUESTION: 20

In 2007 ____________ announced its plan to transmit its network to 4G standard LTE with joint efforts of Vodafone group.

Solution:

In 2007, Verizon announced plans to develop and deploy its fourth generation mobile broadband network using LTE, the technology developed within the Third Generation Partnership Project (3GPP) standards organization.

Related tests