Test: Scratch - Conditionals & Iteration


10 Questions MCQ Test Computer Application: Class 10 | Test: Scratch - Conditionals & Iteration


Description
This mock test of Test: Scratch - Conditionals & Iteration for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: Scratch - Conditionals & Iteration (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Scratch - Conditionals & Iteration quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: Scratch - Conditionals & Iteration exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Scratch - Conditionals & Iteration extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In scratch, a character or object is called? 

Solution:

The characters are called sprites. With Scratch, you can make your own interactive stories, animations, games, music, and art.

QUESTION: 2

What name is given to directive that tells the computer to do something?

Solution:

In computing, a command is a directive to a computer program to perform a specific task.

QUESTION: 3

Which expression is either true or false?

Solution:

In computer science, a boolean or bool is a data type with two possible values: true or false. It is named after the English mathematician and logician George Boole, whose algebraic and logical systems are used in all modern digital computers. Boolean is pronounced BOOL-ee-an.

QUESTION: 4

Blocks held inside which block loops till the condition is true?

Solution:

The Repeat Until () block is a Control block and a C block. Blocks held inside this block will loop until the specified boolean statement is true, in which case the code beneath the block (if any) will execute. This loop is in similar nature to a while loop in some other programming languages.

QUESTION: 5

In Scratch, blocks whose label begin with broadcast signal ___________.

Solution:

An event, then, is like a message from one thread to another. In Scratch, blocks whose labels begin with "broadcast" signal events whereas blocks whose labels begin with "when" handle events, the latter of which, recall, effectively represent threads themselves.

QUESTION: 6

Wait until is a conditional block in Scratch.

Solution:

The wait until () block is a control block and a stack block. The block pauses its script until the specified Boolean condition is true.

QUESTION: 7

A variable is a placeholder for some value.

Solution:

Placeholder variables are nontranslatable text strings that stand in for a term or phrase that is used multiple times, or represents a term that shouldn't be translated, such as an official product name.

QUESTION: 8

Performing an action depending on IF a criteria is met is called a

Solution:

Specifically, conditionals perform different computations or actions depending on whether a programmer.

QUESTION: 9

Repeating a statement more than once is called a

Solution:

The loop "counts" the number of times the body will be executed. This loop is a good choice when the number of repetitions is known, or can be supplied by the user.

QUESTION: 10

The common programming structure that implements "conditional statements".

Solution:

A conditional sentence is formed by a main clause (the consequence), a conjunction (if), and a conditional clause (the condition).

Related tests

  • Test