Test: Mrs Packletide's Tiger


20 Questions MCQ Test Literature Reader Class 10 | Test: Mrs Packletide's Tiger


Description
This mock test of Test: Mrs Packletide's Tiger for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: Mrs Packletide's Tiger (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Mrs Packletide's Tiger quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: Mrs Packletide's Tiger exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Mrs Packletide's Tiger extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The tiger died from ___

Solution:

The tiger died from heart failure.

QUESTION: 2

Who was Nimrod?

Solution:

Nimrod was a great hunter mentioned in the Bible. He is mentioned in a humorous tone to highlight the contrast in Mrs Packletide’s reasons for hunting a tiger.

QUESTION: 3

Why did Mrs Packletide want to kill a tiger?

Solution:

It was her desire to outdo her friend that drove her to kill a tiger.

QUESTION: 4

How much money did Mrs. Packletide offered for the opportunity of shooting a tiger?

Solution:

Mrs. Packletide offered one thousand rupees for the opportunity of shooting a tiger.

QUESTION: 5

Who was Miss Mebbin?

Solution:

Miss Mebbin was Mrs. Packletide’s paid companion.

QUESTION: 6

Why did Miss Mebbin say that the thousand rupees were too much for the tiger?

Solution:

Miss Mebbin said that the thousand rupees were too much for the tiger because the tiger was too old.

QUESTION: 7

What type of attitude did miss Mebbin adopted towards money?

Solution:

Miss Mebbin adopted a protective elder sister attitude towards money.

QUESTION: 8

In what condition they didn’t have to pay the money?

Solution:

If the tiger didn’t touch the goat they need not to pay.

QUESTION: 9

What is the meaning of ‘tethered’?

Solution:

‘Tethered’ means fastened.

QUESTION: 10

The tiger died because of _____.

Solution:

The tiger died because of a heart attack.

QUESTION: 11

Why was Miss Packletide annoyed?

Solution:

Miss Packletide was annoyed because She had hit the wrong animal.

QUESTION: 12

Why did Mrs Packletide have to give money to Miss Mebbin for the cottage?

Solution:

Mrs Packletide had to give money to Miss Mebbin for the cottage Because only she knew the truth that Mrs. Packetide had shot the goat and not the tiger.

QUESTION: 13

In what way did the villagers help Mrs Packletide to shoot the tiger?

Solution:

The villagers made all efforts to confine the tiger in their village.  Children were posted day and night on the outskirts to drive the tiger back to the village.

QUESTION: 14

How did Miss Mebbin manage to get her weekend cottage?

Solution:

Miss Mebbin is very selfish and money-minded.She threatens to divulge the secret to Loona that the tiger had died of heart failure and not from the shot of Mrs Packletide. So she blackmailed her. 

QUESTION: 15

What type of lady was Mrs. Packletide?

Solution:

Mrs. Packletide is a jealous woman.

QUESTION: 16

Why did Loona refuse to look at the illustrated paper?

Solution:

Loona refused to look at the illustrated paper because she was jealous.

QUESTION: 17

Was Mrs Packletide able to achieve her heart’s desire?

Solution:

Yes, Mrs Packletide was able to achieve her heart’s desire by killing the tiger.

QUESTION: 18

Why did Louisa Mebbin adopt a protective elder-sister attitude towards money in general?

Solution:

She hated spending money so she adopted a protective elder-sister attitude towards money in general.

QUESTION: 19

What is the meaning of ostensibly?

Solution:

Ostensibly means supposedly.

QUESTION: 20

A book of patterns refers to

Solution:

A book of patterns refers to colour patterns for races.

Related tests