Test: The Letter


20 Questions MCQ Test Literature Reader Class 10 | Test: The Letter


Description
This mock test of Test: The Letter for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: The Letter (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Letter quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: The Letter exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Letter extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What helped the old man on the lonely way?

Solution:

The Sweet voices of women singing helped the old man along the lonely way.

QUESTION: 2

What was the newest style building?

Solution:

The newest building was the post office at the end of the garden. Light gleamed through the crevices of its closed doors and windows. On the arch, an old board hung with the newly painted letters "Post Office."

QUESTION: 3

What was the name of the old man called by the postmaster?

Solution:

The postman called Coachman Ali.

QUESTION: 4

When did Ali give up hunting?

Solution:

Ali gave up hunting after her daughter married a soldier and went with him and he realized the pain of separation.

QUESTION: 5

Why did the clerk and postmaster make fun of the old man?

Solution:

The clerk and postmaster made fun of the old man because he was waiting for a letter from the last 5 years and they called him mad.

QUESTION: 6

The sad face of a postmaster is compared to ____.

Solution:

The sad face of a postmaster is compared to pumpkin.

QUESTION: 7

What did the old man give to the clerk?

Solution:

The old man gave five golden guineas to the clerk.

QUESTION: 8

The old man asked the clerk to send the letter at _____.

Solution:

The old man asked the clerk to send the letter at his grave.

QUESTION: 9

When did postmasters understand old man’s feelings?

Solution:

The post master understood Ali’s feelings when his own daughter fell ill. 

QUESTION: 10

When did Ali die?

Solution:

Ali died three months ago

QUESTION: 11

Why couldn't the postmaster sleep?

Solution:

His daughter was ill and he was worried about her so he didn’t sleep all night.

QUESTION: 12

Where did the postmaster place the letter addressed to Ali?

Solution:

The postmaster placed the letter at Ali’s grave and came back.

QUESTION: 13

What was the reaction of the postmaster when he received a letter for Ali?

Solution:

He was shocked when he saw a letter addressed to Ali.

QUESTION: 14

Why was the postmaster guilty?

Solution:

The postmaster was guilty because he never tried to understand Ali.

QUESTION: 15

‘He sat down in the glow of charcoal sigri to wait’. He was waiting for ____.

Solution:

‘He sat down in the glow of charcoal sigri to wait’. He was waiting for  a letter from his daughter.

QUESTION: 16

Ali was a _____.

Solution:

Ali was a hunter.

QUESTION: 17

Why didn’t Ali come to the post office for several days?

Solution:

Ali didn’t come to the post office for several days as he was not able to breathe and walk properly.

QUESTION: 18

When Ali was walking to the post office the weather was _____.

Solution:

When Ali was walking to the post office the weather was cold.

QUESTION: 19

Who was Diwan Sahib?

Solution:

Diwan Sahib was a senior government official.

QUESTION: 20

What is the meaning of ‘Inescapable’?

Solution:

‘Inescapable’ means That cannot be avoided. 

Similar Content

Related tests