1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you? 
If 100 one rupee coins weigh 485 g then how much will 10000 coins weigh?
Since 100 one rupee coins weigh 485 gm .,
Hence, weight of 1 coin = 485÷100
Hence, weight of 10000 coins = (485 ÷ 100) x 10000 = 485 x 100
= 48500 = 48 kg and 500 g.
One litre of petrol costs Rs 24.8. What is the cost of 35.5 litres of petrol?
1 litre of petrol costs = Rs. 24.8
35.5 litres will cost = 24.8*35.5
= Rs 880.4
The cost of 6.5 kg of sugar is Rs 59.8; find the cost of 1 kg of sugar.
Cost of 6.5 kg sugar = Rs. 59.8
Coat of 1 kg sugar = 59.8/6.5 = Rs 9.2
The price of a watch is Rs 982.75. How much money will be needed to buy 46 such watches?
Cost of one watch = Rs. 982.75
Cost of 46 watches = 982.75*46
= Rs 45206.50
Mr. Bhatia bought 18 kg of mangoes for Rs 267.30. At what rate per kg did he buy mangoes?
Cost of 18 kg of mangoes =Rs 267.30
Cost of 1kg of mangoes =Rs (267.30/18)
=Rs 14.85
Mr. Thakural distributed Rs. 560 among N.C.C. cadets for refreshment. If each cadet received Rs 8.75. How many cadets were there?
Money distributed = Rs. 560
Each candidate received = Rs. 8.75
Number of candidates = 560/8.75
= 64
A two rupee coin weighs 6 g. What is the weight of a sack with 5400 coins?
Weight of one coin = 6g
Weight of 5400 coins = 5400*6
32,400g
Therefore, 32 kg 400 g
The cost of one book is Rs.47. Sonu buys 23 books. He had only Rs.1000/ how much more money he need to buy all 23 books
total cost = 47 × 23 = ₹ 1081
needed money = 1081  1000= ₹81
The cost of one pencil is Rs 3.65. What is the cost of 12 such pencils?
the cost of 1 pencil is rs 3.65
the cost of 12 pencils are 12×3.65=43.8
The cost of 3.5 metres of cloth is Rs 57.75. Find the cost of one metre of cloth.
cost of 1 metre of cloth=cost of given cloth/length of given cloth.
=57.75/3.5
= 16.5 Rs
12 videos55 docs35 tests

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF

Use Coupon Code 
12 videos55 docs35 tests









