Test: Money - 2 - Class 3 MCQ

Test: Money - 2 - Class 3 MCQ

Test Description

10 Questions MCQ Test Mathematics for Class 3 - Test: Money - 2

Test: Money - 2 for Class 3 2024 is part of Mathematics for Class 3 preparation. The Test: Money - 2 questions and answers have been prepared according to the Class 3 exam syllabus.The Test: Money - 2 MCQs are made for Class 3 2024 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises, MCQs and online tests for Test: Money - 2 below.
Solutions of Test: Money - 2 questions in English are available as part of our Mathematics for Class 3 for Class 3 & Test: Money - 2 solutions in Hindi for Mathematics for Class 3 course. Download more important topics, notes, lectures and mock test series for Class 3 Exam by signing up for free. Attempt Test: Money - 2 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 3 preparation | Free important questions MCQ to study Mathematics for Class 3 for Class 3 Exam | Download free PDF with solutions
Test: Money - 2 - Question 1

Direction: Fill in the blanks in questions to get the resultant money. Rs.30 + Rs.80 + Rs.25 + ______ = Rs.150. 50 paise

Detailed Solution for Test: Money - 2 - Question 1

30 + 80 + 25 = Rs.135
150.50 - 135 = Rs.15.50 paise

Test: Money - 2 - Question 2

Direction: Fill in the blanks in questions to get the resultant money. Rs.15 + Rs.25 + ______ = Rs.100

Detailed Solution for Test: Money - 2 - Question 2

15 + 25 = 40;
100 - 40 = Rs. 60

 1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?
Test: Money - 2 - Question 3

Direction: Fill in the blanks in questions to get the resultant money. Rs.75 + Rs.20+______= Rs.150

Detailed Solution for Test: Money - 2 - Question 3

Rs. 55 75 +20 = 95: 150 ? 95 = 55.

Test: Money - 2 - Question 4

Match the following:

Detailed Solution for Test: Money - 2 - Question 4

A. Rs.5.50 + 25 paisa = Rs.5.75
B. Rs.5.75 - 50 paisa = Rs.5.25
C. Rs.5.25 + 75 paisa =  Rs.6
D. Rs.5.75 + 10 paisa =  Rs.5.85
E. Rs.5.90 - 10 paisa =  Rs.5.80

Test: Money - 2 - Question 5

Direction: Consider the following scenario to answer the questions. Nikhil went to watch a cricket match in the stadium. He had? 800 with him. He paid? 200 for the ticket and a cap for? 50. Inside the stadium he bought a cold drink for? 20. At the end of match, he donated? 50 to the charity club maintained by stadium officials. How much money is left with Nikhil now?

Detailed Solution for Test: Money - 2 - Question 5

Amount spent by Nikhil = Cost of ticket + Cost of cap + Cost of cold drink + Donation made = 200 + 50 + 20 + 50 =  Rs.320 Nikhil had = Rs.800 Amount spent by him =  Rs.320 Money left with him =  Rs.800 - Rs.320 = Rs.480

Test: Money - 2 - Question 6

Direction: Consider the following scenario to answer the questions. Nikhil went to watch a cricket match in the stadium. He had? 800 with him. He paid? 200 for the ticket and a cap for? 50. Inside the stadium he bought a cold drink for? 20. At the end of match, he donated? 50 to the charity club maintained by stadium officials. The total amount spent by Nikhil is ___.

Detailed Solution for Test: Money - 2 - Question 6

Amount spent by Nikhil = Cost of ticket + Cost of cap + Cost of cold drink + Donation made = 200 + 50 + 20 + 50 = Rs.320.

Test: Money - 2 - Question 7

Direction: Consider the following scenario to answer the questions. Nikhil went to watch a cricket match in the stadium. He had? 800 with him. He paid? 200 for the ticket and a cap for? 50. Inside the stadium he bought a cold drink for? 20. At the end of match, he donated? 50 to the charity club maintained by stadium officials. On the way back to home, Nikhil saw a book store. He brought a book for? 100. Now, how much money left with him?

Detailed Solution for Test: Money - 2 - Question 7

Price of a book = Rs.100 Now, he has = Rs.480 - Rs.00 = Rs.80

Test: Money - 2 - Question 8

Raj needs to buy an ice-cream worth? 5. He has some coins of 10p. 25p and 50p. Which of the following combination of coins will help him in buying the ice-cream?

Detailed Solution for Test: Money - 2 - Question 8

10 x Rs.0.10 + 12 x Rs.0.25 + 2 x Rs.0.50 = Rs. 1 + Rs.3 + Rs. 1 = Rs.5

Test: Money - 2 - Question 9

Direction: Consider the following story to answer the questions. Shinchan and his family (his father, mother and sister) went to summer vacation by plane to an island. Age of Shinchan is 5 years and his sister is 1 year old. If the fare of flight is as follows: For 2 adults one side fare = Rs.5000 For 5-15 years old, one side fare = Rs.2000 For less than 5 years old, one side fare = Rs.500 They stayed in a hotel for 4 days for which one day stay was Rs.1000. Next morning they went for shopping in which his mother spent Rs.5000 for clothing, his father spent Rs.2000 to purchase a watch; Shinchan spent Rs.100 on cookies. On second day, Shinchan and his father went for surfing for which charges were Rs. 1000 per person. They spent few days on the island and then returned back to their hometown. How much total money they spent on flight fare both the sides?

Detailed Solution for Test: Money - 2 - Question 9

Total adults = 2 (father & mother) Fare for 2 adults (both side) = Rs.5000 x 2 = Rs.10000 Shinchan is 5 years old. His fare (both side) = Rs.2000 x 2= Rs.4000 His sister is 1 year old. Her fare (both side) = Rs.500 x 2 = Rs.1000 Therefore, Total fare (both side) = Rs.10000 + Rs.4000 + Rs.1000 = Rs.15000

Test: Money - 2 - Question 10

Direction: Consider the following story to answer the questions. Shinchan and his family (his father, mother and sister) went to summer vacation by plane to an island. Age of Shinchan is 5 years and his sister is 1 year old. If the fare of flight is as follows: For 2 adults one side fare = Rs.5000 For 5-15 years old, one side fare = Rs.2000 For less than 5 years old, one side fare = Rs.500 They stayed in a hotel for 4 days for which one day stay was Rs.1000. Next morning they went for shopping in which his mother spent Rs.5000 for clothing, his father spent Rs.2000 to purchase a watch; Shinchan spent Rs.100 on cookies. On second day, Shinchan and his father went for surfing for which charges were Rs. 1000 per person. They spent few days on the island and then returned back to their hometown. The amount spent for the stay in hotel alone is _____.

Detailed Solution for Test: Money - 2 - Question 10

Cost of 1 day stay in hotel = Rs.1000 They stayed in hotel for = 4 days So, amount spent on hotel stay = Rs.1000 x 4 = Rs.4000.

Mathematics for Class 3

11 videos|57 docs|25 tests
Information about Test: Money - 2 Page
In this test you can find the Exam questions for Test: Money - 2 solved & explained in the simplest way possible. Besides giving Questions and answers for Test: Money - 2, EduRev gives you an ample number of Online tests for practice

Mathematics for Class 3

11 videos|57 docs|25 tests