Test: My Family- 1


10 Questions MCQ Test Social Science for Class 1 | Test: My Family- 1


Description
Attempt Test: My Family- 1 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 1 preparation | Free important questions MCQ to study Social Science for Class 1 for Class 1 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Father and mother are our

Solution:

Father and mother are our parents. Parents work hard and make sacrifices to ensure we get all the necessary resources. 

QUESTION: 2

Our brothers or sisters are our

Solution:

Brothers and sisters are your siblings. The word sibling is reserved for children of the same parent or parents.

QUESTION: 3

Our father’s father is our

Solution:

Our father’s father is called our grandfather. Grandfathers love and nurture their grandchild

QUESTION: 4

Our mother’s mother is our

Solution:

Our mother’s mother is our grandmother. Grandmothers provide maturity, knowledge, stability, and unconditional love to the lives of their grandchildren.

QUESTION: 5

Our father’s or mother’s brother is our

Solution:

Our father’s or mother’s brother is our Uncle. Uncles are part of our extended family and help the family whenever we are in need.

QUESTION: 6

Our father’s mother is our

Solution:

Our father’s mother is our grandmother from our father's side. 

QUESTION: 7

Our mother’s father is our

Solution:

Our mother’s father is our grandfather from our mother's side. In India, we call him Nana Ji. He is there to help us anytime we need.

QUESTION: 8

Our father’s or mother’s sister is our

Solution:

Our father’s or mother’s sister is our Aunt. She is part of our extended family. 

QUESTION: 9

Our uncle or aunt’s children are our

Solution:

Our uncle or aunt’s children are our Cousins. We play with our cousins and have fun with them. 

QUESTION: 10

Family member’s _______ each other

Solution:

Family members love, respect, and care for each other.

 

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code