Test: Fibre To Fabric - 1


10 Questions MCQ Test Science Class 7 | Test: Fibre To Fabric - 1


Description
This mock test of Test: Fibre To Fabric - 1 for Class 7 helps you for every Class 7 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 7 Test: Fibre To Fabric - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Fibre To Fabric - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 7 students definitely take this Test: Fibre To Fabric - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Fibre To Fabric - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 7 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Silkworms feed on leaves of

Solution:

Silkworm feeds on leaves of mulberry. The larvae or caterpillar eat mulberry leaves day and night to increase in size at suitable temperature.

QUESTION: 2

Soft under fur of Kashmiri goat is used to woven shawls called

Solution:

The soft under fur of Kashmiri goat is used to woven shawls. This kinds of shawls are called as Pashmina shawls.

QUESTION: 3

Angora goats are found in

Solution:

Angora goats are found in Jammu and Kashmir as they require low temperature for proper growth and reproduction.

QUESTION: 4

The process of removal of fleece from the body of sheep is called

Solution:

The process of removal of fleece from the body of sheep is called shearing. Shearing is done in hot weather to survive without outer skin.

QUESTION: 5

Silk thread is obtained from

Solution:

For obtaining silk, moth is reared and their cocoons are collected to get silk thread.

QUESTION: 6

Which one of the following is not an example of natural fibre?

Solution:

Silk, cotton and wood are obtained from natural sources either plant or animal but rayon is a synthetic fibre.

QUESTION: 7

The industry related to fabric and clothing is called

Solution:

Textile industry is related to fabric and clothing. Textile industry is one of the largest industries employing large number of people.

QUESTION: 8

Early man wears

Solution:

Early man wears tree barks, leaves and animals skin to hide their body to overcome hot and cold condition.

QUESTION: 9

Clothes do not protect us against

Solution:

Clothes protect us against cold, heat and rain but not from the disease. As disease causing pathogen may enter the body along with air and water.

QUESTION: 10

Science of rearing silk is called

Solution:

The science of rearing silk is called sericulture. Sericulture includes rearing, processing and reeling the silk.

Similar Content

Related tests