Test: The Bond of Love- Extract Based Type Questions- 1


10 Questions MCQ Test English Class 9 | Test: The Bond of Love- Extract Based Type Questions- 1


Description
Attempt Test: The Bond of Love- Extract Based Type Questions- 1 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 9 preparation | Free important questions MCQ to study English Class 9 for Class 9 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Read the extract given below and answer the question that follow:

As we watched the fallen animal, we were surprised to see that the black fur on its back moved and left the prostrate body. Then we saw it was a baby bear that had been riding on its mother’s back when the sudden shot had killed her. The little creature ran around its prostrate parent making a pitiful noise.

Q. Who shot Bruno’s mother dead?

Solution: The bear’s cub mother had been shot and wantonly killed by one of author’s companions.
QUESTION: 2

Read the extract given below and answer the question that follow:

As we watched the fallen animal, we were surprised to see that the black fur on its back moved and left the prostrate body. Then we saw it was a baby bear that had been riding on its mother’s back when the sudden shot had killed her. The little creature ran around its prostrate parent making a pitiful noise.

Q. Who is riding on its mother’s back?

Solution: His mother was shot dead by one of the friends of the author. The baby bear was riding on its back. The author took the baby bear and gave it to his wife who named it Bruno.
QUESTION: 3

Read the extract given below and answer the question that follow:

As we watched the fallen animal, we were surprised to see that the black fur on its back moved and left the prostrate body. Then we saw it was a baby bear that had been riding on its mother’s back when the sudden shot had killed her. The little creature ran around its prostrate parent making a pitiful noise.

Q. Which of his parents lay prostrate?

Solution: The little creature's mother lay prostrate because she had been shot dead by one of the author's companions.
QUESTION: 4

Read the extract given below and answer the question that follow:

As we watched the fallen animal, we were surprised to see that the black fur on its back moved and left the prostrate body. Then we saw it was a baby bear that had been riding on its mother’s back when the sudden shot had killed her. The little creature ran around its prostrate parent making a pitiful noise.

Q. Who is the author of this lesson?

Solution: The Bond of Love summary covers this story written by Kenneth Anderson in an easy way. It revolves around the story of the bond of love between a human and an animal. We learn that there is a bear whose name is 'Bruno' and the author's wife, who adopts him.
QUESTION: 5

Read the extract given below and answer the question that follow:

As we watched the fallen animal, we were surprised to see that the black fur on its back moved and left the prostrate body. Then we saw it was a baby bear that had been riding on its mother’s back when the sudden shot had killed her. The little creature ran around its prostrate parent making a pitiful noise.

Q. Who is the little creature referred to in the extracts?

Solution: “The Bond of Love” is a fascinating account of an orphaned sloth bear who was rescued by the author Kenneth Anderson and gifted to his wife as a pet. This playful baby bear grew friendly not only with the people around him but also with the two Alsatian dogs in the family.
QUESTION: 6

Read the extract given below and answer the question that follow:

One day an accident befell him. I put down poison (barium carbonate) to kill the rats and mice that had got into my library. Bruno entered the library as he often did, and he ate some of the poison. Paralysis set into the extent that he could not stand on his feet. But he dragged himself on his stumps to my wife, who called me. I guessed what had happened. Off I rushed in the car to the vet’s residence. A case of poisoning! Tame Bear—barium carbonate—what to do?

Q. Who could not stand on his feet?

Solution: Once the narrator had kept some barium carbonate for killing rats in the library. Bruno went there as he usually did and, seeing the poison that had been kept there, he consumed it. The poison had an immediate effect on him and, as paralysis set in, he could not stand on his feet.
QUESTION: 7

Read the extract given below and answer the question that follow:

One day an accident befell him. I put down poison (barium carbonate) to kill the rats and mice that had got into my library. Bruno entered the library as he often did, and he ate some of the poison. Paralysis set into the extent that he could not stand on his feet. But he dragged himself on his stumps to my wife, who called me. I guessed what had happened. Off I rushed in the car to the vet’s residence. A case of poisoning! Tame Bear—barium carbonate—what to do?

Q. What was the name of the poison that Bruno drank?

Solution: Once, he ate some poison-barium carbonate which paralysed and weakened him. He also vomited and breathed heavily. He was rushed to the vet's residence, where he was finally cured.
QUESTION: 8

Read the extract given below and answer the question that follow:

One day an accident befell him. I put down poison (barium carbonate) to kill the rats and mice that had got into my library. Bruno entered the library as he often did, and he ate some of the poison. Paralysis set into the extent that he could not stand on his feet. But he dragged himself on his stumps to my wife, who called me. I guessed what had happened. Off I rushed in the car to the vet’s residence. A case of poisoning! Tame Bear—barium carbonate—what to do?

Q. Who had dragged himself on his stumps to narrator’s wife?

Solution: Bruno had mistakenly consumed poison and had got paralysed. However, he managed to crawl to the author's wife on his stumps. He was taken to the veterinary doctor who and injected 10 cc of the antidote into him.
QUESTION: 9

Read the extract given below and answer the question that follow:

One day an accident befell him. I put down poison (barium carbonate) to kill the rats and mice that had got into my library. Bruno entered the library as he often did, and he ate some of the poison. Paralysis set into the extent that he could not stand on his feet. But he dragged himself on his stumps to my wife, who called me. I guessed what had happened. Off I rushed in the car to the vet’s residence. A case of poisoning! Tame Bear—barium carbonate—what to do?

Q. Why did paralysis strike him?

Solution: Paralysis struck him because he had consumed the rat-poison, barium carbonate kept in the library. In spite of the paralysis, he dragged himself on his stumps to the author's wife who then called the author.
QUESTION: 10

Read the extract given below and answer the question that follow:

One day an accident befell him. I put down poison (barium carbonate) to kill the rats and mice that had got into my library. Bruno entered the library as he often did, and he ate some of the poison. Paralysis set into the extent that he could not stand on his feet. But he dragged himself on his stumps to my wife, who called me. I guessed what had happened. Off I rushed in the car to the vet’s residence. A case of poisoning! Tame Bear—barium carbonate—what to do?

Q. Why had narrator put down poison into his library?

Solution: One day Bmno ate the rat poison (barium carbonate) kept in the library to kill rats. The poison affected his nervous and muscular system and left him paralysed. He rapidly became weak, panted heavily, vomited, and was unable to move.
Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code