Test: Data Handling - 1


10 Questions MCQ Test Mathematics (Maths) Class 6 | Test: Data Handling - 1


Description
This mock test of Test: Data Handling - 1 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 6 Test: Data Handling - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Data Handling - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Test: Data Handling - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Data Handling - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The following pictograph shows the number of absentees in a class of 30 students during the previous week. Which day had full attendance?

Solution:
QUESTION: 2

The following pictograph shows the number of absentees in a class of 30 students during the previous week. What was the total number of absentees on Tuesday?

Solution:

1 Face = 5 students absent
4 Face = 5 x 4 = 20 students absent

QUESTION: 3

The following pictograph shows the number of absentees in a class of 30 students during the previous week. On which day 30 students were absent?

Solution:

1 Face = 5 students absent
6 Face = 5 x 6 = 30 students absent

And 6 faces are present on thursday

QUESTION: 4

The colours of fridges preferred by people living in a locality are shown by the following pictograph. How many people liked red colour?

Solution:

1 pictograph = 10 people
11 pictograph = 10 x 11 = 110 people like red colour

QUESTION: 5

The following pictograph shows the number of absentees in a class of 30 students during the previous week. On which day were the maximum number of students absent?

Solution:

1 Face = 5 students absent
On friday, 8 faces i.e. 8 x 5 = 40 students absent

QUESTION: 6

The colours of fridges preferred by people living in a locality are shown by the following pictograph. Find the number of people preferring blue colour.

Solution:

1 pictograph = 10 people
8 pictograph of blue colour = 10 x 8 = 80 people

QUESTION: 7

The following pictograph shows the number of absentees in a class of 30 students during the previous week. What was the total number of absentees in that week?

Solution:

Each Face counts as 5 people .

There are 26 faces.

So, 26 x 5=130 students were absent in the week

QUESTION: 8

The following pictograph shows the number of absentees in a class of 30 students during the previous week. On which day 5 students were absent?

Solution:
QUESTION: 9

The colours of fridges preferred by people living in a locality are shown by the following pictograph. Which colour preferred most?

Solution:

Red colour with 11 x 10 = 110 people liked Red colour which is maximum in all colours

QUESTION: 10

The colours of fridges preferred by people living in a locality are shown by the following pictograph. Which colour preferred least?

Solution:

White colour is preferred least as only 2 x 10 = 20 people have preferred

Related tests