Test: Use Of Statistical Tools


10 Questions MCQ Test Economics Class 11 | Test: Use Of Statistical Tools


Description
This mock test of Test: Use Of Statistical Tools for Commerce helps you for every Commerce entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Commerce Test: Use Of Statistical Tools (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Use Of Statistical Tools quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Commerce students definitely take this Test: Use Of Statistical Tools exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Use Of Statistical Tools extra questions, long questions & short questions for Commerce on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

While making a project report, collection of data is followed by

Solution:

While making a project report, collection of data is followed by organisation and presentation of data.

QUESTION: 2

The following are the precautions that are to be followed while using secondary data

Solution:

Before using the secondary data the investigator should take the precaution of the reliability, adequacy and suitability of thedata.

QUESTION: 3

The final stage of the project work is the

Solution:

The project should be correctly interpreted with proper conclusions, otherwise the whole object of the investigation would be defeated.

QUESTION: 4

The first step towards making a project is

Solution:

The first step towards making a project is the identification of the problem. Only after the area of study is identified or the objective is set, the collection and processing of data can be done.

QUESTION: 5

The work which is made on projects is called

Solution:

Project work is like a unit in which various types of programmes can be entered to get the desired result.

QUESTION: 6

Decision to collect primary and secondary data depends upon

Solution:

The decision to collect primary or secondary data depends upon the objective of the project. Objective of the data also determines the size of data.

QUESTION: 7

Expands CSO.

Solution:

The CSO, Central statistics Office is responsible for conducting statistical activities in the economy.

QUESTION: 8

The positive square root of the mean of squared deviations from mean is called

Solution:

Standard deviation is calculated through mean only. Positive square root of the variance is the standard deviation.

QUESTION: 9

Bibliography mentions the

Solution:

Bibliography refers to the mentioning of sources of secondary data. It is stated at the bottom of the report.

QUESTION: 10

Data should have clarified nature and specified

Solution:

On the basis of this objective, the required data will be collected.

Related tests