Test: Constitution: Why And How?- 2


10 Questions MCQ Test Political Science Class 11 | Test: Constitution: Why And How?- 2


Description
This mock test of Test: Constitution: Why And How?- 2 for Humanities/Arts helps you for every Humanities/Arts entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Humanities/Arts Test: Constitution: Why And How?- 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Constitution: Why And How?- 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Humanities/Arts students definitely take this Test: Constitution: Why And How?- 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Constitution: Why And How?- 2 extra questions, long questions & short questions for Humanities/Arts on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What allows coordination and assurance?

Solution:

Constitution allows coordination and assurance. 

QUESTION: 2

Who gets to decide laws and policies?

Solution:

Parliament gets to decide laws and policies, and that parliament itself be organised in a particular manner.

QUESTION: 3

Who has the authority to enact laws?

Solution:

Parliament has the authority to enact laws.

QUESTION: 4

Most modern constitutions create a form of government that is what in some respects?

Solution:

Most modern constitutions create a form of government that is democratic in some respects.

QUESTION: 5

Which country does not have one single document that can be called the constitution?

Solution:

The United Kingdom does not have one single document that can be called the Constitution.

QUESTION: 6

When did Nepal emerge as a democratic republic?

Solution:

In 2008, Nepal emerged as a democratic republic after abolishing the monarchy.

QUESTION: 7

When did Nepal adopt a new constitution?

Solution:

Nepal adopted a new constitution in 2015.it is the hallmark of a successful constitution that it gives everyone in society some reason to go along with its provisions.

QUESTION: 8

How many members were present on 24 January 1950 in Constituent Assembly?

Solution:

Two hundred eighty-four members were present on 24 January 1950 and appended their signature to the constitution as finally passed.

QUESTION: 9

How many members of the assembly were from scheduled castes?

Solution:

The assembly had twenty-eight members from the scheduled castes.

QUESTION: 10

How many committees did the constituent assembly have?

Solution:

The constituent assembly had eight major committees on different subjects.

Related tests