Test: Taro's Reward - 1


15 Questions MCQ Test English Class 6 (Honeysuckle) | Test: Taro's Reward - 1


Description
This mock test of Test: Taro's Reward - 1 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 6 Test: Taro's Reward - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Taro's Reward - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Test: Taro's Reward - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Taro's Reward - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What was Taro’s profession?

Solution: A young woodcutter named Taro lived with his mother and father on a lonely hillside.
QUESTION: 2

Why was Taro sad ?

Solution: He was a thoughtful son and wanted to give his old parents everything they needed.
QUESTION: 3

Taro’s father wished for a_____.

Solution: It was cold and stormy, Taro’s father wished for a cup of sake, he said ‘it would warm me and do my old heart good.’
QUESTION: 4

What was the condition of Taro’s house?

Solution:

There were cracks in the hut. when Taro and his parents were sitting in a corner of their hut, a strong wind began to blow. It whistled through the cracks of the hut and everyone felt very cold.

QUESTION: 5

What did Taro see behind the rock ?

Solution: Taro saw a beautiful little waterfall hidden behind a rock.
QUESTION: 6

The waterfall was magical because_____

Solution: The waterfall was magical because it gave the delicious ‘sake’ instead of water.
QUESTION: 7

What Taro’s father offered to the neighbour lady?

Solution: That afternoon, a neighbour stopped by for a visit. Taro’s father politely offered her a cup of the sake.
QUESTION: 8

Why did the neighbours hurried out of Taro’s hut?

Solution: By night Taro’s neighbour had spread the story throughout the whole village.
QUESTION: 9

Next morning, Taro carried with him the ____________ he owned .

Solution: Next morning, Taro carried with him the largest pitcher he owned .
QUESTION: 10

To the villagers water from water-fall tasted like _____

Solution: To the villagers water from the water-fall tasted as cold water.
QUESTION: 11

Why did villagers become angry with Taro?

Solution: The villagers became angry with Taro because when they tasted the waterfall it was only cold water and not sake.
QUESTION: 12

Why is the woodcutter’s house a long procession of visitors ?

Solution: That evening there was a long procession of visitors to the woodcutter’s house. Each man heard the story of the waterfall, and took a sip of the sake.
QUESTION: 13

Who gave Taro 20 pieces of Gold?

Solution:

The story of Taro and his magic waterfall reached the Emperor of Japan. He sent for the young woodcutter, and rewarded him with twenty pieces of gold for having been so good and kind.

QUESTION: 14

What is the meaning of ‘kneeling’?

Solution: kneeling means position of the body so that one or both knees rest on the floor.
QUESTION: 15

After drinking sake, the old man stopped _______.

Solution: The old man was delighted with the sake. After only one swallow of the liquid he stopped shivering.

Related tests