Test: Taro's Reward - 2


20 Questions MCQ Test English Class 6 (Honeysuckle) | Test: Taro's Reward - 2


Description
This mock test of Test: Taro's Reward - 2 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 6 Test: Taro's Reward - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Taro's Reward - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Test: Taro's Reward - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Taro's Reward - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Who is the wood cutter here?

Solution: Taro was a young wood cutter.
QUESTION: 2

With whom Taro lived?

Solution: A young woodcutter named Taro lived with his mother and father on a lonely hillside.
QUESTION: 3

Why did Taro taste the water again and again?

Solution:

He tasted it again and again, and always it was the delicious sake instead of cold water.

QUESTION: 4

What did Taro do when he realised that there was sake instead of water in the waterfall. 

Solution:

Taro quickly filled the pitcher he had with him and hurried home.

QUESTION: 5

What does Taro do for his living?

Solution: All day long he chopped wood in the forest. Though he worked very hard, he earned very little money.
QUESTION: 6

Why does Taro need extra money ?

Solution: Taro needed extra money to buy sake for his old father.
QUESTION: 7

Taro came to the waterfall because ______.

Solution: Taro could not remember ever seeing or hearing a rushing stream in that part of the forest. He was thirsty.
QUESTION: 8

The Emperor of Japan rewarded Taro with ______.

Solution: The story of Taro and his magic waterfall reached the Emperor of Japan.He sent for the young woodcutter, and rewarded him with twenty pieces of gold for having been so good and kind.
QUESTION: 9

Why did Taro stop cutting wood ?

Solution: Taro stopped cutting wood because he heard the sound of rushing water.
QUESTION: 10

Where the villagers were going?

Solution: The villagers were going to the waterfall to get sake.
QUESTION: 11

Why did the Emperor give reward to Taro?

Solution: The emperor sent for the young woodcutter, and rewarded him with twenty pieces of gold for having been so good and kind.
QUESTION: 12

Who spread the story throughout the whole village ?

Solution: By nightfall the lady had spread the story throughout the whole village.
QUESTION: 13

What happened One evening?

Solution: One evening, when Taro and his parents were sitting in a corner of their hut, a strong wind began to blow.
QUESTION: 14

Who felt that Taro had tricked them?

Solution: “We have been tricked!” shouted the villagers. “Where is Taro? Let us drown him in this waterfall.” They said this because to them the waterfall tasted like cold water.
QUESTION: 15

Why was Taro's mouth dried?

Solution:

Taro’s mouth was dried because he was so warm that he had to take off his jacket. His mouth was dry, and his face was wet with sweat.

QUESTION: 16

What thing made Taro’s sadder than ever ?

Solution: This made Taro sadder than ever, for the heart-warming drink called sake was very expensive.
QUESTION: 17

The Emperor of Japan named the most beautiful fountain in the city after_____.

Solution: The emperor named the most beautiful fountain in the city after Taro. This, said the Emperor, was to encourage all children to honour and obey their parents.
QUESTION: 18

What news reached the Emperor of Japan ?

Solution: The story of Taro and his magic waterfall reached the Emperor of Japan.
QUESTION: 19

Who told the lady the story of the magical waterfall?

Solution: Taro told her the story of the magic waterfall.
QUESTION: 20

Give the meaning of ‘intended’.

Solution: ‘Intended’ means something that is planned.

Related tests