Test: Classification- 10


25 Questions MCQ Test Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) | Test: Classification- 10


Description
This mock test of Test: Classification- 10 for LR helps you for every LR entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for LR Test: Classification- 10 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Classification- 10 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. LR students definitely take this Test: Classification- 10 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Classification- 10 extra questions, long questions & short questions for LR on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Pinna are bones, while pinna is the external part of an ear.

QUESTION: 2

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Large are general physical properties of matter.

QUESTION: 3

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Unicorn are animals, while unicorn is an imaginary creature.

QUESTION: 4

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Methane are products obtained from petroleum.

QUESTION: 5

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Change are synonyms.

QUESTION: 6

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Brother are relations based on parents' brothers and sisters.

QUESTION: 7

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Sunderban are deserts, while Sunderban is a forest land.

QUESTION: 8

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Cashewnut are used for extracting oil.

QUESTION: 9

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Pengia are layers of earth.

QUESTION: 10

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Think are functions performed by sense organs.

QUESTION: 11

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Bars are structures formed by rivers, while bars are formed by sea.

QUESTION: 12

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Skeletons are synonyms and are concerned with superstitions.

QUESTION: 13

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Jaipur are hill stations.

QUESTION: 14

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Driving are activities performed in water.

QUESTION: 15

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Jaguar are different species of monkeys or apes, while jaguar belongs to cat family.

QUESTION: 16

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Guru Gobind founded one or the other religion.

QUESTION: 17

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Stomata are respiratory organs in animals.

QUESTION: 18

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Sucrose are enzymes, while sucrose is a type of sugar.

QUESTION: 19

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Cat are rodents.

QUESTION: 20

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

This is the only geographical feature that has a movement.

QUESTION: 21

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Pink are the colours seen in a rainbow.

QUESTION: 22

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Paradeep are atomic power stations, while Paradeep is a port.

QUESTION: 23

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are things used by a painter.

QUESTION: 24

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Dog come under the category of cattle.

QUESTION: 25

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Almond are spices, while almond is a dry fruit.