Test: Classification- 18


25 Questions MCQ Test Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) | Test: Classification- 18


Description
This mock test of Test: Classification- 18 for LR helps you for every LR entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for LR Test: Classification- 18 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Classification- 18 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. LR students definitely take this Test: Classification- 18 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Classification- 18 extra questions, long questions & short questions for LR on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are synonyms.

QUESTION: 2

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Bridge are used for up and down movement.

QUESTION: 3

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Raft are drawn by animals.

QUESTION: 4
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Kohima are names of states, while Kohima is the capital city of Nagaland.

QUESTION: 5
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Rice are cash crops, while rice is a food crop.

QUESTION: 6
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Robber are names given to the Head.

QUESTION: 7
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Potato are fruits, while potato is a vegetable.

QUESTION: 8
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are synonyms.

QUESTION: 9
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Lhasa are mountain passes.

QUESTION: 10
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Kangaroo are species of apes.

QUESTION: 11
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Park are places where different vehicles come to a halt and are temporarily parked.

QUESTION: 12
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Mettur are famous for thermal power stations.

QUESTION: 13
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Deliberation indicate research.

QUESTION: 14
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Titan are planets of the solar system.

QUESTION: 15
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Freeze need heating.

QUESTION: 16
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Panchatantra are religious books.

QUESTION: 17
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Funeral denote occasions of merriment and fun-making.

QUESTION: 18
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Radio waves are short wavelength radiations.

QUESTION: 19
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Axe are tools used by a carpenter.

QUESTION: 20
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except SAARC are world organisations.

QUESTION: 21
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Edmund Hillary are astronauts, while Edmund Hillary is a mountaineer.

QUESTION: 22
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Deuce are terms associated with cricket.

QUESTION: 23
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Flower are types of plants.

QUESTION: 24
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Deposit indicate reduction.

QUESTION: 25
Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Gloves are used to cover the head.

Related tests