Test: Classification- 20


25 Questions MCQ Test Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) | Test: Classification- 20


Description
This mock test of Test: Classification- 20 for LR helps you for every LR entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for LR Test: Classification- 20 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Classification- 20 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. LR students definitely take this Test: Classification- 20 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Classification- 20 extra questions, long questions & short questions for LR on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Ship are types of boats.

QUESTION: 2

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Anemometer are instruments used in Physics.

QUESTION: 3

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Crank are mechanical parts of a car.

QUESTION: 4

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

Petticoats is the only undergarment in the group.

QUESTION: 5

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Breathing are voluntary activities.

QUESTION: 6

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Kandla are ranges of Himalayas, while Kandla is a sea-port.

QUESTION: 7

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Montgomery were Admirals. Nimitz was U.S. Admiral, Yamamoto was Japanese Admiral and Nelson was British Admiral, while Montgomery was British Field Marshal.

QUESTION: 8

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except View are synonyms.

QUESTION: 9

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Parrot are birds of prey.

QUESTION: 10

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are round objects.

QUESTION: 11

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Identification are synonyms.

QUESTION: 12

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Enmity are synonyms.

QUESTION: 13

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Curtain are parts of bed-spread.

QUESTION: 14

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

Centaur is the only imaginary-creature in the group.

QUESTION: 15

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are general books.

QUESTION: 16

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Eagle are scavengers.

QUESTION: 17

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are synonyms.

QUESTION: 18

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are adjectives.

QUESTION: 19

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Amoeba are multicellular organisms, while amoeba is unicellular.

QUESTION: 20

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are preliminary stages of an experiment.

QUESTION: 21

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others indicate disorder of health.

QUESTION: 22

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Afghanistan are SAARC members.

QUESTION: 23

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Lai Bahadur Shastri were Presidents of some country, while Lai Bahadur Shastri was the Prime Minister of India.

QUESTION: 24

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Alzheimer's disease are psychological disorders.

QUESTION: 25

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are synonyms.

Related tests