Test: Classification- 22


25 Questions MCQ Test Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) | Test: Classification- 22


Description
This mock test of Test: Classification- 22 for LR helps you for every LR entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for LR Test: Classification- 22 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Classification- 22 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. LR students definitely take this Test: Classification- 22 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Classification- 22 extra questions, long questions & short questions for LR on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is prepared by the second.

QUESTION: 2

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, the given words are antonyms of each other.

QUESTION: 3

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is the insect which damages the second.

QUESTION: 4

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is the name given to artificial rearing of the first.

QUESTION: 5

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is the person for whom the first works to earn money.

QUESTION: 6

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is the means of transport on the medium denoted by the second.

QUESTION: 7

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is the alloy used to make the second. (Iron is not an alloy but a metal.)

QUESTION: 8

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is a unit of the first.

QUESTION: 9

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first moves about the second.

QUESTION: 10

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is the form in which the first is preserved.

QUESTION: 11

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is the class of animals to which the first belongs.

QUESTION: 12

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

The words in all other pairs are synonyms.

QUESTION: 13

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is the head of the first.

QUESTION: 14

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is required by the second for its functioning.

QUESTION: 15

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, the two words denote things which serve the same purpose.

QUESTION: 16

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is the correct Indian name of the planet denoted by the first.

QUESTION: 17

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is the place where first works.

QUESTION: 18

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is an essential part which serves the main purpose of the first.

QUESTION: 19

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is the name of the scientist who discovered the second.

QUESTION: 20

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is the name of a desert which is situated in the country denoted by the second.

QUESTION: 21

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

The words in all other pairs are antonyms of each other.

QUESTION: 22

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is a product obtained from the first.

QUESTION: 23

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is a product extracted from the second.

QUESTION: 24

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is an instrument used to measure the second.

QUESTION: 25

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is the capital of the first.