Test: Classification- 4


25 Questions MCQ Test Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) | Test: Classification- 4


Description
This mock test of Test: Classification- 4 for LR helps you for every LR entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for LR Test: Classification- 4 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Classification- 4 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. LR students definitely take this Test: Classification- 4 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Classification- 4 extra questions, long questions & short questions for LR on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Pallete are parts of a gun.

QUESTION: 2

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Tobacco are means of smoking.

QUESTION: 3

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Think denote physical activities.

QUESTION: 4

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Taste are ways of eating.

QUESTION: 5

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Universe form a part of the universe.

QUESTION: 6

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

 Litchi has one seed while other fruits has number of seeds.

QUESTION: 7

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Papaya are vegetables, while papaya is a fruit.

QUESTION: 8

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Turkey are countries ruled by kings.

QUESTION: 9

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Mechanic help in building a house.

QUESTION: 10

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Vapour are different forms of precipitation.

QUESTION: 11

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except River contain stagnant water.

QUESTION: 12

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Donkey have horns.

QUESTION: 13

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Lotus are flowers which grow on land, while lotus grows in water.

QUESTION: 14

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Acre are units of measuring distance, while acre is a unit of area.

QUESTION: 15

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Yawn are actions in sleep, while yawn is a form of boredom.

QUESTION: 16

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Spanner are tools used by aganfener, while a spanner is used by a carpenter.

QUESTION: 17

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Hireling are young ones of animals.

QUESTION: 18

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Minister are chessmen.

QUESTION: 19

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

Mercury is the only liquid metal in the group.

QUESTION: 20

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Appendix are bones, while appendix is an organ.

QUESTION: 21

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Foot are parts of hand.

QUESTION: 22

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Oasis are features related to sea, while oasis is related to desert.

QUESTION: 23

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others are units for measuring weights.

QUESTION: 24

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Mathematics are branches of Mathematics.

QUESTION: 25

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Orion are zodiac signs, while Orion is a constellation.

Related tests