Test: A Visit To Cambridge - 1


10 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: A Visit To Cambridge - 1


Description
This mock test of Test: A Visit To Cambridge - 1 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: A Visit To Cambridge - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: A Visit To Cambridge - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: A Visit To Cambridge - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: A Visit To Cambridge - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The author says “Cambridge was my metaphor for England”. It means that for him

Solution:

The author says “Cambridge was my metaphor for England”. It means that for him Cambridge was the only important thing in England.

QUESTION: 2

Firdaus Kanga is a

Solution: Firdaus Kanga is a journalist.

QUESTION: 3

Hawking was a

Solution: Hawking was a scientist.

QUESTION: 4

A disabled person is fed up when people

Solution: A disabled person is fed up when people ask him to be brave.

QUESTION: 5

Kanga felt guilty everytime he spoke to Hawking because

Solution: Kanga felt guilty everytime he spoke to Hawking because hawking had to work hard to respond.

QUESTION: 6

Hawking felt amused when people

Solution: Hawking felt amused when people patronished him.

QUESTION: 7

What did the writer wish to do when he was leaving Hawking’s residence?

Solution: The writer wished to kiss Hawking and cry when he was leaving Hawking’s residence.

QUESTION: 8

How long did the meeting last?

Solution: The meeting lasted for less than an hour.

QUESTION: 9

What was the scientist deadly against?

Solution: The scientist was deadly against the disabled Olympics.

QUESTION: 10

The advice given by Hawking to other disabled people was

Solution: The advice given by Hawking to other disabled people was to concentrate on what they were good at.

Related tests