Test: A Visit To Cambridge - 2


10 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: A Visit To Cambridge - 2


Description
This mock test of Test: A Visit To Cambridge - 2 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: A Visit To Cambridge - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: A Visit To Cambridge - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: A Visit To Cambridge - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: A Visit To Cambridge - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Where had the writer come from?

Solution: The writer had come from India.

QUESTION: 2

Why did he wish to meet Hawking?

Solution:

He wishes to meet Hawking because he was a living genius.

QUESTION: 3

How long did the writer expect to be allowed to meet the scientist?

Solution: The writer expected meeting the scientist was for half an hour.

QUESTION: 4

The writer was fed up with certain people because they are

Solution: The writer was fed up with certain people because they are too persuasive.

QUESTION: 5

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

The only thing that makes you stronger is seeing somebody like you, achieving something huge. Then you know how much is possible and you reach out further than you ever thought you could.

Q. The speaker in these lines is talking of

Solution:

The speaker in these lines is talking of disabled person.

QUESTION: 6

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

The only thing that makes you stronger is seeing somebody like you, achieving something huge. Then you know how much is possible and you reach out further than you ever thought you could.

Q. One feels inspired and confident when one finds someone in the same or worse circumstances

Solution:

One feels inspired and confident when one finds someone in the same or worse circumstances doing something great.

QUESTION: 7

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

The only thing that makes you stronger is seeing somebody like you, achieving something huge. Then you know how much is possible and you reach out further than you ever thought you could.

Q. The phrase ‘reach out’ means

Solution: The phrase ‘reach out’ means try to get.

QUESTION: 8

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“I know what you mean.” I remembered the years I’d spent trying to play a Spanish guitar considerably larger than I was ; and how gleefully I had unstringed it one night.

Q. The speaker of the above lines is

Solution:

The speaker of the above lines is Firdaus Kanga.

QUESTION: 9

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“I know what you mean.” I remembered the years I’d spent trying to play a Spanish guitar considerably larger than I was ; and how gleefully I had unstringed it one night.

Q. Wou’ in the passage refers to

Solution: Wou’ in the passage refers to Hawking.

QUESTION: 10

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“I know what you mean.” I remembered the years I’d spent trying to play a Spanish guitar considerably larger than I was ; and how gleefully I had unstringed it one night.

Q - What did the speaker gleefully do ?

Solution: The speaker broke the strings of the guitar.

Related tests