Test: Bepin Choudhury’s Lapse Of Memory - 2


15 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: Bepin Choudhury’s Lapse Of Memory - 2


Description
This mock test of Test: Bepin Choudhury’s Lapse Of Memory - 2 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: Bepin Choudhury’s Lapse Of Memory - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Bepin Choudhury’s Lapse Of Memory - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: Bepin Choudhury’s Lapse Of Memory - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Bepin Choudhury’s Lapse Of Memory - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

How far does Chuni Lai succeed in his tricks?

Solution: Chuni lal completely succeed in his tricks.

QUESTION: 2

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“I don’t suppose you recognise me.”

“Have we met before ?” asked Bepin Babu.

The man looked greatly surprised. “We met every day for a whole week. I arranged for a car to take you to the Hudroo falls.

Q. ‘I’ in the first sentence refers to

Solution: ‘I’ in the first sentence refers to an actor.

QUESTION: 3

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“I don’t suppose you recognise me.”

“Have we met before ?” asked Bepin Babu.

The man looked greatly surprised. “We met every day for a whole week. I arranged for a car to take you to the Hudroo falls.

Q. Hudroo falls are in

Solution: Hudroo falls are in Ranchi.

QUESTION: 4

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“I don’t suppose you recognise me.”

“Have we met before ?” asked Bepin Babu.

The man looked greatly surprised. “We met every day for a whole week. I arranged for a car to take you to the Hudroo falls.

Q. The man looked surprised because

Solution: The man looked surprised because he was acting to convince Bepin Babu.

QUESTION: 5

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“Very strange. One evening I had tea with you in a veranda of your bungalow. You spoke about your family. You said you had no children, and that you had lost your wife ten years ago.”

Q. In fact it was not strange because

Solution: In fact it was not strange because the speaker was lying.

QUESTION: 6

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“Very strange. One evening I had tea with you in a veranda of your bungalow. You spoke about your family. You said you had no children, and that you had lost your wife ten years ago.”

Q. The facts about the family given here are

Solution: The facts about the family given here are right.

QUESTION: 7

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“Very strange. One evening I had tea with you in a veranda of your bungalow. You spoke about your family. You said you had no children, and that you had lost your wife ten years ago.”

Q. The man who had lost his wife was

Solution:

Bepin Choudary had lost his wife ten years ago.

 

 

QUESTION: 8

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

Just before lunch Bepin Babu decided to ring up Dinesh Mukerji. It was better to settle the question over the phone ; at least the embarrassment on his face wouldn’t show.

Q. Dinesh Mukerji was

Solution: Dinesh Mukerji was Bepin Babu’s friend.

QUESTION: 9

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

Just before lunch Bepin Babu decided to ring up Dinesh Mukerji. It was better to settle the question over the phone ; at least the embarrassment on his face wouldn’t show.

Q. Bepin Babu decided to ring up Dinesh Mukerji because

Solution: Bepin Babu decided to ring up Dinesh Mukerji because the stranger had said that Dinesh was with him.

QUESTION: 10

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

Just before lunch Bepin Babu decided to ring up Dinesh Mukerji. It was better to settle the question over the phone ; at least the embarrassment on his face wouldn’t show.

Q. The word ‘embarrassment’ means the same as

Solution:

The word ‘embarrassment’ means the same as nervousness.

 

 

QUESTION: 11

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“Listen, Chuni—I want to ask you something. You have a good memory, and you’ve been seeing me off and on for a long time. Just throw your mind back and tell me—did I go to Ranchi in’ 58 ?”

Q. Chuni was at the moment (towards Bepin Babu)

Solution: Chuni at the moment was revengeful towards Bepin babu.

QUESTION: 12

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“Listen, Chuni—I want to ask you something. You have a good memory, and you’ve been seeing me off and on for a long time. Just throw your mind back and tell me—did I go to Ranchi in’ 58 ?”

Q. Chuni had been seeing the speaker for a long time because he was

Solution: Chuni had been seeing the speaker for a long time because he was in need of his help.

QUESTION: 13

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“Listen, Chuni—I want to ask you something. You have a good memory, and you’ve been seeing me off and on for a long time. Just throw your mind back and tell me—did I go to Ranchi in’ 58 ?”

Q. By this time the speaker had been to Ranchi

Solution: By this time the speaker had never been to Ranchi.

QUESTION: 14

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

Bepin Babu felt somewhat better the next morning.

After breakfast, he rang up his office, gave some instructions and then procured a first class ticket for Ranchi for the same evening.

Q. Bepin Babu was feeling better after meeting

Solution: Bepin Babu was feeling better after meeting the doctor.

QUESTION: 15

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

Bepin Babu felt somewhat better the next morning.

After breakfast, he rang up his office, gave some instructions and then procured a first class ticket for Ranchi for the same evening.

Q. He was going to Ranchi

Solution: His doctor advised him to go to Ranchi.