Test: Geography Lesson - 1


10 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: Geography Lesson - 1


Description
This mock test of Test: Geography Lesson - 1 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: Geography Lesson - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Geography Lesson - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: Geography Lesson - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Geography Lesson - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Why men found reasons to kill each other was _____.

Solution: Men found reasons to kill each other was difficult to understand.

QUESTION: 2

When did it become clear that the earth was round?

Solution: When the jet rose six miles high it was clear that the earth is round.

QUESTION: 3

What became clear when the jet reached ten thousand feet?

Solution:

When the jet reached ten thousand feet it was clear that why the country had cities where the rivers ran, why the valleys were populated and the logic of geography.

QUESTION: 4

“There seemed an inevitability about what on ground had looked haphazard”. What do you mean by the word “haphazard”?

Solution: Haphazard means without plan or order.

QUESTION: 5

Who is the poet of the poem “Geography Lesson”?

Solution: The poem “Geography Lessons” is written by Zulfikar Ghose.

QUESTION: 6

What was not clear from the sky?

Solution: It was difficult to understand why men on earth found causes to hate each other, and why men on earth built walls to divide cities and why men on earth kill each other.

QUESTION: 7

The earth has more _____ than _____.

Solution: The earth has more sea than land.

QUESTION: 8

What was the “logic of geography”?

Solution: The logic of geography is that land and water attracted men.

QUESTION: 9

“There seemed an inevitability about what on ground had looked haphazard”. What do you mean by the word “inevitability”?

Solution: The word inevitability means that cannot be avoided.

QUESTION: 10

When did it become clear as to why the city had developed the way it is?

Solution: When the jet reached six inches to the mile it became clear as to why the city had developed the way it is.

Related tests