Test: Geography Lesson - 2


10 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: Geography Lesson - 2


Description
This mock test of Test: Geography Lesson - 2 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: Geography Lesson - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Geography Lesson - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: Geography Lesson - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Geography Lesson - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

When the jet sprang into the sky,

it was clear why the city

had developed the way it had,

seeing it scaled six inches to the mile.

Q. The ‘jet’ in the passage refers to :

Solution:

The ‘jet’ in the passage refers to a jetliner.

QUESTION: 2

When the jet sprang into the sky,

it was clear why the city

had developed the way it had,

seeing it scaled six inches to the mile.

Q. The poet realised why

Solution: The poet realised why the city had taken the shape it had when the jet was six inches to a mile.

QUESTION: 3

When the jet sprang into the sky,

it was clear why the city

had developed the way it had,

seeing it scaled six inches to the mile.

Q. The city appeared from the sky

Solution: The city appeared very small from the sky.

QUESTION: 4

When the jet sprang into the sky,

it was clear why the city

had developed the way it had,

seeing it scaled six inches to the mile.

Q. The word ‘scaled’ in the passage means :

Solution:

The word ‘scaled’ in the passage means measured.

QUESTION: 5

When the jet reached ten thousand feet,

it was clear why the country

had cities where the rivers ran

and why the valleys were populated.

Q. From the height of ten thousand feet the poet was observing

Solution: From the height of ten thousand feet the poet was observing his country.

QUESTION: 6

When the jet reached ten thousand feet,

it was clear why the country

had cities where the rivers ran

and why the valleys were populated.

Q. The cities are developed

Solution: The cities are developed along the river side.

QUESTION: 7

When the jet reached ten thousand feet,

it was clear why the country

had cities where the rivers ran

and why the valleys were populated.

Q. The valleys are populated because

Solution: The valleys are populated because the river ran alongside and water is easily available.

QUESTION: 8

When the jet reached ten thousand feet,

it was clear why the country

had cities where the rivers ran

and why the valleys were populated.

Q. The word ‘valley’ means the same as

Solution: The word ‘valley’ means the same as vale.

QUESTION: 9

When the jet rose six miles high,

it was clear the earth was round

and that it had more sea than land.

But it was difficult to understand

Q. The passage has been taken from :

Solution: As the name suggests the passage has been taken from Geography Lesson.

QUESTION: 10

When the jet rose six miles high,

it was clear the earth was round

and that it had more sea than land.

But it was difficult to understand

Q. From that height the poet saw that

Solution:

When the jet rose six miles high the poet understood that earth has more water than land.

Related tests