Test: Macavity: The Mystery Cat - 2


10 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: Macavity: The Mystery Cat - 2


Description
This mock test of Test: Macavity: The Mystery Cat - 2 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: Macavity: The Mystery Cat - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Macavity: The Mystery Cat - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: Macavity: The Mystery Cat - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Macavity: The Mystery Cat - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Macavity’s a Mystery Cat: he’s called the Hidden

Paw—

For he’s the master criminal who can defy the Law.

He’s the bafflement of Scotland Yard, the Flying Squad

despair :

For when they reach the scene of crime—Macavity’s

not there !

Q. Macavity is a mystery cat because

Solution:

Macavity is a mystery cat because no-one understands his ways.

QUESTION: 2

Macavity’s a Mystery Cat: he’s called the Hidden

Paw—

For he’s the master criminal who can defy the Law.

He’s the bafflement of Scotland Yard, the Flying Squad

despair :

For when they reach the scene of crime—Macavity’s

not there !

Q. Macavity is never punished because

Solution:

Macavity is never punished because he is never found at the scene of crime.

QUESTION: 3

Macavity’s a Mystery Cat: he’s called the Hidden

Paw—

For he’s the master criminal who can defy the Law.

He’s the bafflement of Scotland Yard, the Flying Squad’s

despair :

For when they reach the scene of crime—Macavity’s

not there !

Q. Macavity breaks

Solution:

Macavity breaks human laws.

QUESTION: 4

Macavity’s a Mystery Cat: he’s called the Hidden

Paw—

For he’s the master criminal who can defy the Law.

He’s the bafflement of Scotland Yard, the Flying Squad’s

despair :

For when they reach the scene of crime—Macavity’s

not there !

Q. The adjective from the word mystery is

Solution:

The adjective from the word mystery is mysterious.

QUESTION: 5

You may seek him in the basement, you

may look up in the air—

But I tell you once and once again,

Macavity’s not there !

Macavity’s a ginger cat, he’s very tall and

thin ;

You would know him if you saw him, for

his eyes are sunken in.

Q. The great difficulty is that Macavity

Solution:

The great difficulty is that Macavity is very difficult to be found.

QUESTION: 6

You may seek him in the basement, you

may look up in the air—

But I tell you once and once again,

Macavity’s not there !

Macavity’s a ginger cat, he’s very tall and

thin ;

You would know him if you saw him, for

his eyes are sunken in.

Q. Ginger in the passage is

Solution:

Ginger in the passage is the colour of Macavity.

QUESTION: 7

You may seek him in the basement, you

may look up in the air—

But I tell you once and once again,

Macavity’s not there !

Macavity’s a ginger cat, he’s very tall and

thin ;

You would know him if you saw him, for

his eyes are sunken in.

Q. The poet’s name is

Solution: The poet’s name is T.S. Eliot.

QUESTION: 8

You may seek him in the basement, you

may look up in the air—

But I tell you once and once again,

Macavity’s not there !

Macavity’s a ginger cat, he’s very tall and

thin ;

You would know him if you saw him, for

his eyes are sunken in.

Q. The word ‘sunken’ in the passage means

Solution:

The word ‘sunken’ in the passage means deep-set.

QUESTION: 9

Macavity, Macavity, there’s no one like Macavity,

For he’s a fiend in feline shape, a monster of depravity.

You may meet him in a by-street, you may see him in

the square—

But when a crime’s discovered, then Macavity’s not there !

Q. The fiend in feline shape is

Solution: The fiend in feline shape is Macavity.

QUESTION: 10

Macavity, Macavity, there’s no one like Macavity,

For he’s a fiend in feline shape, a monster of depravity.

You may meet him in a by-street, you may see him in

the square—

But when a crime’s discovered, then Macavity’s not there !

Q. It is difficult to find Macavity when 

Solution:

It is difficult to find Macavity when the poet commits a crime.