Test: On The Grasshopper And Cricket


25 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: On The Grasshopper And Cricket


Description
This mock test of Test: On The Grasshopper And Cricket for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: On The Grasshopper And Cricket (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: On The Grasshopper And Cricket quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: On The Grasshopper And Cricket exercise for a better result in the exam. You can find other Test: On The Grasshopper And Cricket extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Whose warmth is ever increasing?

Solution: The warmth of cricket’s song is increasing as ever.

QUESTION: 2

Who is the poet of the poem “On the Grasshopper and Cricket”?

Solution: John Keats is the poet of the poem “On the Grasshopper and Cricket”

QUESTION: 3

Complete the line in Stanza 2 that says, “The poetry of earth is __________”

Solution: “The poetry of earth is ceasing never.”

QUESTION: 4

Who sings the poetry of earth in the summer season?

Solution: Grasshopper sings the poetry of earth in the summer season.

QUESTION: 5

Where does the grasshopper take rest?

Solution: Grasshopper takes rest beneath the weed.

QUESTION: 6

Where do the birds take shelter?

Solution: The birds take shelter by hiding in cooling trees.

QUESTION: 7

What has the frost wrought?

Solution: Silence has the frost wrought.

QUESTION: 8

Who sings the poetry of earth in the winter season?

Solution: The cricket sings the poetry of earth in the winter season.

QUESTION: 9

What makes the birds faint?

Solution: Hot sun makes the birds faint.

QUESTION: 10

Complete the line in Stanza 1 that says, “The poetry of earth is __________”

Solution: “The poetry of earth is never dead.”

QUESTION: 11

The poetry of earth is never dead :

When all the birds are faint with the hot sun,

And hide in cooling trees, a voice will run

From hedge to hedge about the new-mown mead,

Q. By ‘the poetry of the earth’, the poet means

Solution: By ‘the poetry of the earth’, the poet means the music of birds etc.

QUESTION: 12

The poetry of earth is never dead :

When all the birds are faint with the hot sun,

And hide in cooling trees, a voice will run

From hedge to hedge about the new-mown mead,

Q. The birds hide in trees because of

Solution: The birds hide in trees because of heat.

QUESTION: 13

The poetry of earth is never dead :

When all the birds are faint with the hot sun,

And hide in cooling trees, a voice will run

From hedge to hedge about the new-mown mead,

Q. The ‘voice’ mentioned here is the voice of

Solution: The ‘voice’ mentioned here is the voice of a grasshopper.

QUESTION: 14

The poetry of earth is never dead :

When all the birds are faint with the hot sun,

And hide in cooling trees, a voice will run

From hedge to hedge about the new-mown mead,

Q. The word ‘cooling’ here means

Solution: The word ‘cooling’ here means comforting.

QUESTION: 15

The poetry of earth is ceasing never:

On a lone winter evening when the frost

Has wrought a silence, from the stone there shrills

The cricket’s song, in warmth increasing ever,

Q. The poetry of earth is

Solution: The poetry of earth is constant.

QUESTION: 16

The poetry of earth is ceasing never:

On a lone winter evening when the frost

Has wrought a silence, from the stone there shrills

The cricket’s song, in warmth increasing ever,

Q. The winter evening is ‘lone’ because

Solution: The winter evening is ‘lone’ because there is silence all around.

QUESTION: 17

The poetry of earth is ceasing never:

On a lone winter evening when the frost

Has wrought a silence, from the stone there shrills

The cricket’s song, in warmth increasing ever,

Q. The cricket’s song

Solution: The cricket’s song breaks winter’s depression.

QUESTION: 18

The poetry of earth is ceasing never:

On a lone winter evening when the frost

Has wrought a silence, from the stone there shrills

The cricket’s song, in warmth increasing ever,

Q. the word ‘warmth’ in the passage means

Solution: The word ‘warmth’ in the passage means heat.

QUESTION: 19

That is the grasshopper’s — he takes the lead

In summer luxury — he has never done

With his delights, for when tired out with fun

He rests at ease beneath some pleasant weed.

Q. the word ‘that’ refers to

Solution: The word ‘that’ refers to the voice of a grasshopper.

QUESTION: 20

That is the grasshopper’s — he takes the lead

In summer luxury — he has never done

With his delights, for when tired out with fun

He rests at ease beneath some pleasant weed.

Q. The grasshopper is happy in

Solution: The grasshopper is happy in summer.

QUESTION: 21

That is the grasshopper’s — he takes the lead

In summer luxury — he has never done

With his delights, for when tired out with fun

He rests at ease beneath some pleasant weed.

Q. The grasshopper ‘has never done’ means

Solution: The grasshopper ‘has never done’ means he is never content.

QUESTION: 22

That is the grasshopper’s — he takes the lead

In summer luxury — he has never done

With his delights, for when tired out with fun

He rests at ease beneath some pleasant weed.

Q. The word ‘beneath’ means

Solution: The word ‘beneath’ means under.

QUESTION: 23

And seems to one in drowsiness half lost;

The grasshopper’s among some grassy hills.

Q. One is lost in drowsiness because of

Solution: One is lost in drowsiness because of the bad weather.

QUESTION: 24

And seems to one in drowsiness half lost;

The grasshopper’s among some grassy hills.

Q. The lines refer to the song sung by

Solution: The lines refer to the song sung by a cricket.

QUESTION: 25

And seems to one in drowsiness half lost;

The grasshopper’s among some grassy hills.

Q. The passage is describing a scene of

Solution: The passage is describing a scene of winter.

Related tests