Test: The Ant And The Cricket - 1


10 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: The Ant And The Cricket - 1


Description
This mock test of Test: The Ant And The Cricket - 1 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The Ant And The Cricket - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Ant And The Cricket - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The Ant And The Cricket - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Ant And The Cricket - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What was the policy of the ants?

Solution: The policy of ants was that they never borrow and never lend.

QUESTION: 2

What would he die of, if the ant didn’t help him?

Solution: If the ant didn’t help him, he would die of starvation and sorrow.

QUESTION: 3

What did he want from the ant?

Solution: He wanted a mouthful of grains and shelter from rain from the ant.

QUESTION: 4

When did the cricket begin to complain?

Solution: The cricket began to complain when he found his cupboard was healthy.

QUESTION: 5

Whose fables is the poem “The Ant and The Cricket” adapted from?

Solution: The poem “The Ant and The Cricket” adapted from Aesop.

QUESTION: 6

What did the ant advise him to do all winter?

Solution: The ant advised him to dance all winter.

QUESTION: 7

Who said “I am your servant and friend”?

Solution: Ant said the following lines “I am your servant and friend”.

QUESTION: 8

Did he wish to repay the ant?

Solution: He wished to repay the ant.

QUESTION: 9

Which word is closest to the meaning ‘scarcity of food’?

Solution: Famine is the closest meaning to scarcity of food.

QUESTION: 10

The poet has described the cricket as-

Solution: The poet has described cricket as silly, young and accustomed to sing.