Test: The Ant And The Cricket - 2


15 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: The Ant And The Cricket - 2


Description
This mock test of Test: The Ant And The Cricket - 2 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The Ant And The Cricket - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Ant And The Cricket - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The Ant And The Cricket - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Ant And The Cricket - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

A silly young cricket, accustomed to sing

Through the warm, sunny months of gay summer and spring,

Began to complain when he found that, at home,

His cupboard was empty, and winter was come.

Q. The passage is taken from

Solution: The passage is taken from the poem “ The Ant and the Cricket”

QUESTION: 2

A silly young cricket, accustomed to sing

Through the warm, sunny months of gay summer and spring,

Began to complain when he found that, at home,

His cupboard was empty, and winter was come.

Q. The two qualities Of the Cricket described here are

Solution: The cricket was foolish and a singer.

QUESTION: 3

A silly young cricket, accustomed to sing

Through the warm, sunny months of gay summer and spring,

Began to complain when he found that, at home,

His cupboard was empty, and winter was come.

Q. The weather in the poem is

Solution: The weather in the poem is cold and dry.

QUESTION: 4

A silly young cricket, accustomed to sing

Through the warm, sunny months of gay summer and spring,

Began to complain when he found that, at home,

His cupboard was empty, and winter was come.

Q. ‘Accustomed to’ means

Solution: ‘Accustomed to’ means ‘used to’.

QUESTION: 5

At last by starvation and famine made bold,

All dripping with wet, and all trembling with cold,

Away he set off to a miserly ant,

To see if, to keep him alive, he would grant

Q. Who was suffering from starvation and famine ?

Solution: The cricket was suffering from starvation and famine and asked for help from an ant,

QUESTION: 6

At last by starvation and famine made bold,

All dripping with wet, and all trembling with cold,

Away he set off to a miserly ant,

To see if, to keep him alive, he would grant

Q. Why was he ‘dripping with wet’ ?

Solution: He was dripping wet because he had no shelter.

QUESTION: 7

What did he expect to get from the miserly ant ?

Solution: He expected food and shelter from the miserly ant.

QUESTION: 8

What does the word ‘grant’ mean ?

Solution: The word ‘grant’ means to give.

QUESTION: 9

Says the ant to the

cricket, “I’m your servant

and friend,

But we ants never

borrow ; we ants never

lend.

But tell me, dear cricket,

did you lay nothing by

When the weather was

warm ?” Quoth the cricket,

“Not I !

Q. What do you think of the ant’s behaviour ? What was it like ?

Solution: The ants behaviour was of a friend and a servant.

QUESTION: 10

Says the ant to the

cricket, “I’m your servant

and friend,

But we ants never

borrow ; we ants never

lend.

But tell me, dear cricket,

did you lay nothing by

When the weather was

warm ?” Quoth the cricket,

“Not I !

Q. What do the ants not do according to the passage?

Solution: According to the passage the ants do not borrow or lend.

QUESTION: 11

Says the ant to the

cricket, “I’m your servant

and friend,

But we ants never

borrow ; we ants never

lend.

But tell me, dear cricket,

did you lay nothing by

When the weather was

warm ?” Quoth the cricket,

“Not I !

Q. The ant scolded the Cricket because

Solution: The ant scolded the Cricket because he never saved.

QUESTION: 12

Says the ant to the

cricket, “I’m your servant

and friend,

But we ants never

borrow ; we ants never

lend.

But tell me, dear cricket,

did you lay nothing by

When the weather was

warm ?” Quoth the cricket,

“Not I !

Q. The word ‘Quoth’ means

Solution: The word ‘Quoth’ means to say.

QUESTION: 13

Thus ending, he hastily lifted the wicket,

And out of the door turned the poor little cricket.

Folks call this a fable. I’ll warrant it true :

Some crickets have four legs, and some have two.

Q. Who lifted the wicket ?

Solution: The ant lifted the wicket.

QUESTION: 14

Thus ending, he hastily lifted the wicket,

And out of the door turned the poor little cricket.

Folks call this a fable. I’ll warrant it true :

Some crickets have four legs, and some have two.

Q. Why did he lift the wicket ?

Ans. c

Solution: The ant lifted the wicket because he wanted his visitor to go.

QUESTION: 15

Thus ending, he hastily lifted the wicket,

And out of the door turned the poor little cricket.

Folks call this a fable. I’ll warrant it true :

Some crickets have four legs, and some have two.

Q. Why did he lift the wicket ?

Solution: The ant lifted the wicket because he wanted his visitor to go.