Test: The Duck And The Kangaroo


20 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: The Duck And The Kangaroo


Description
This mock test of Test: The Duck And The Kangaroo for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The Duck And The Kangaroo (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Duck And The Kangaroo quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The Duck And The Kangaroo exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Duck And The Kangaroo extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Said the Duck to the Kangaroo,

‘Good gracious ! how you hop !

Over the fields and the water too,

As if you never would stop !

Q. Who was it that couldn’t hop ?

Solution: The duck could not hop.

QUESTION: 2

Said the Duck to the Kangaroo,

‘Good gracious ! how you hop !

Over the fields and the water too,

As if you never would stop !

Q. The phrase ‘Good gracious’ here, shows

Solution: The phrase ‘Good gracious’ here, shows surprise. The duck said in surprise to the kangaroo.

QUESTION: 3

Said the Duck to the Kangaroo,

‘Good gracious ! how you hop !

Over the fields and the water too,

As if you never would stop !

Q. The one which moves easily ‘over the fields and water too’ is

Solution: The kangaroo can easily move over the fields and water too.

QUESTION: 4

Said the Duck to the Kangaroo,

‘Good gracious ! how you hop !

Over the fields and the water too,

As if you never would stop !

Q. The word ‘gracious’ means

Solution: The meaning of the word ‘gracious’ is kind.

QUESTION: 5

Please give me a ride on your back !’

Said the Duck to the Kangaroo.

‘I would sit quite still, and say nothing but “Quack,”

The whole of the long day through !

Q. The Duck desired to

Solution: The Duck desired to ride on the kangaroo’s back.

QUESTION: 6

Please give me a ride on your back !’

Said the Duck to the Kangaroo.

‘I would sit quite still, and say nothing but “Quack,”

The whole of the long day through !

Q. ‘Quack’ is a sound made by

Solution: ‘Quack’ is a sound made by the duck.

QUESTION: 7

Please give me a ride on your back !’

Said the Duck to the Kangaroo.

‘I would sit quite still, and say nothing but “Quack,”

The whole of the long day through !

Q. It promised to sit still and be quiet because

Solution: The duck promised to sit still and be quiet because it was trying to persuade Kangaroo.

QUESTION: 8

Please give me a ride on your back !’

Said the Duck to the Kangaroo.

‘I would sit quite still, and say nothing but “Quack,”

The whole of the long day through !

Q. The word ‘quite’ means the same as

Solution: The word ‘quite’ means the same as utterly.

QUESTION: 9

Said the Kangaroo to the Duck,

‘This requires a little reflection ;

Perhaps on the whole it might bring me luck,

And there seems but one objection.

Q. ‘This’ in the passage refers to

Solution: ‘This’ in the passage refers to the proposal of Duck to ride kangaroo’s back.

QUESTION: 10

Said the Kangaroo to the Duck,

‘This requires a little reflection ;

Perhaps on the whole it might bring me luck,

And there seems but one objection.

Q. What was expected to bring luck ?

Solution: The travel with the duck is expected to bring luck.

QUESTION: 11

Said the Kangaroo to the Duck,

‘This requires a little reflection ;

Perhaps on the whole it might bring me luck,

And there seems but one objection.

Q. ‘Me’ refers to

Solution: ‘Me’ refers to the kangaroo.

QUESTION: 12

Said the Kangaroo to the Duck,

‘This requires a little reflection ;

Perhaps on the whole it might bring me luck,

And there seems but one objection.

Q. ‘Reflection’ means the same as

Solution: ‘Reflection’ means the same as thought.

QUESTION: 13

Said the Duck, ‘As I sat on the rocks,

I have thought over that completely,

And I bought four pairs of worsted socks

Which fit my web-feet neatly.

Q. The Duck sat on the rock thinking

Solution: The Duck sat on the rock thinking of the objection raised by Kangaroo.

QUESTION: 14

Said the Duck, ‘As I sat on the rocks,

I have thought over that completely,

And I bought four pairs of worsted socks

Which fit my web-feet neatly.

Q. The Duck bought the socks

Solution: The Duck bought the socks to cause no trouble to Kangaroo.

QUESTION: 15

Said the Duck, ‘As I sat on the rocks,

I have thought over that completely,

And I bought four pairs of worsted socks

Which fit my web-feet neatly.

Q. ‘Web-feet’ refers to the feet of

Solution: ‘Web-feet’ refers to the feet of the duck.

QUESTION: 16

Said the Duck, ‘As I sat on the rocks,

I have thought over that completely,

And I bought four pairs of worsted socks

Which fit my web-feet neatly.

Q. The word ‘neatly’ means the same as

Solution: The word ‘neatly’ means the same as trimly.

QUESTION: 17

Said the Kangaroo, ‘I’m ready !

All in the moonlight pale,

But to balance me well, dear Duck, sit steady !

And quite at the end of my tail !’

Q. Kangaroo was ready

Solution: Kangaroo was ready to take the Duck for a ride.

QUESTION: 18

Said the Kangaroo, ‘I’m ready !

All in the moonlight pale,

But to balance me well, dear Duck, sit steady !

And quite at the end of my tail !’

Q. It was a pale moonlight when

Solution: It was a pale moonlight when the Kangaroo prepared himself and the duck for a ride.

QUESTION: 19

Said the Kangaroo, ‘I’m ready !

All in the moonlight pale,

But to balance me well, dear Duck, sit steady !

And quite at the end of my tail !’

Q. The Duck was asked to sit

Solution: The Duck was asked to sit still.

QUESTION: 20

Said the Kangaroo, ‘I’m ready !

All in the moonlight pale,

But to balance me well, dear Duck, sit steady !

And quite at the end of my tail !’

Q. ‘Quite’ in the passage means

Solution: ‘Quite’ in the passage means comfortably.

Related tests