Test: The Great Stone Face 1 - 2


10 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: The Great Stone Face 1 - 2


Description
This mock test of Test: The Great Stone Face 1 - 2 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The Great Stone Face 1 - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Great Stone Face 1 - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The Great Stone Face 1 - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Great Stone Face 1 - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“Mother,” said he, while the Great Face smiled on him, “I wish that it could speak, for it looks so very kindly that its voice must indeed be pleasant. If I ever see a man with such a face, I should love him very much.”

Q. Who is ‘he’ in these lines ?

Solution: He here refers to Earnest.

QUESTION: 2

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“Mother,” said he, while the Great Face smiled on him, “I wish that it could speak, for it looks so very kindly that its voice must indeed be pleasant. If I ever see a man with such a face, I should love him very much.”

Q. That which is looking very kindly is

Solution: That which is looking very kindly is the mother.

QUESTION: 3

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“Mother,” said he, while the Great Face smiled on him, “I wish that it could speak, for it looks so very kindly that its voice must indeed be pleasant. If I ever see a man with such a face, I should love him very much.”

Q. Ultimately there appears a man with such a face who is

Solution: Earnest appears with such a face.

QUESTION: 4

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

Ernest had had no teacher, but the Great Stone Face became one to him. When the work of the day was over, he would gaze at it for hours, until he began to imagine that those vast features recognised him, and gave him a smile of kindness and encouragement.

Q. Ernest was now

Solution: Earnest was a young boy.

QUESTION: 5

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

Ernest had had no teacher, but the Great Stone Face became one to him. When the work of the day was over, he would gaze at it for hours, until he began to imagine that those vast features recognised him, and gave him a smile of kindness and encouragement.

Q. All Ernest’s education came from

Solution: All Ernest’s education came from the Great Stone face.

QUESTION: 6

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

Ernest had had no teacher, but the Great Stone Face became one to him. When the work of the day was over, he would gaze at it for hours, until he began to imagine that those vast features recognised him, and gave him a smile of kindness and encouragement.

Q. The Great Stone Face was able to

Solution: The Great Stone Face was able to inspire and encourage Earnest.

QUESTION: 7

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

He attracted little notice from the inhabitants of the valley. They saw nothing remarkable in his way of life, except that, when the labour of the day was over, he still loved to gaze upon the Great Stone Face. Their idea was that this was a folly, but pardonable, because Ernest was industrious, kind and neighbourly.

Q. The inhabitants of the village

Solution: He attracted little notice from the inhabitants of the valley.

QUESTION: 8

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

He attracted little notice from the inhabitants of the valley. They saw nothing remarkable in his way of life, except that, when the labour of the day was over, he still loved to gaze upon the Great Stone Face. Their idea was that this was a folly, but pardonable, because Ernest was industrious, kind and neighbourly.

Q. The villagers pardoned his folly which was

Solution: The villagers pardoned his folly which was to look upon the Great Stone Face.

QUESTION: 9

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

He attracted little notice from the inhabitants of the valley. They saw nothing remarkable in his way of life, except that, when the labour of the day was over, he still loved to gaze upon the Great Stone Face. Their idea was that this was a folly, but pardonable, because Ernest was industrious, kind and neighbourly.

Q. The word ‘industrious’ means the same as

Solution: The word ‘industrious’ means the same as hardworking.

QUESTION: 10

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

His wealth, which was the body and spirit of his existence, had disappeared before his death. Since the melting away of his gold, it had been generally agreed that there was no great likeness, after all, between the ruined merchant and the majestic face upon the mountain.

Q. This passage is about

Solution:

This passage is about Gathergold.

Related tests