Test: The Great Stone Face 2


20 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: The Great Stone Face 2


Description
This mock test of Test: The Great Stone Face 2 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The Great Stone Face 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Great Stone Face 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The Great Stone Face 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Great Stone Face 2 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Ernest became famous

Solution: Ernest became famous when he became an old man.

QUESTION: 2

The fame had come to Ernest

Solution: Unsought and undesired fame had come to Ernest.

QUESTION: 3

A poet came to the village and

Solution: A poet had come to the village to meet Ernest.

QUESTION: 4

In the meeting between the poet and Ernest

Solution: The poet was impressed by Ernest in the meeting.

QUESTION: 5

Ernest was much impressed by

Solution: Ernest was impressed by the writings of the poet.

QUESTION: 6

Ernest examined the poet’s features again and again because

Solution:

Ernest examined the poet’s features again and again because he was comparing him with the Great Stone Face.

QUESTION: 7

The poet thinks himself to be a failure because

Solution: The poet thinks himself to be a failure because his dreams remained unfulfilled.

QUESTION: 8

What does the poet compare Ernest’s life with?

Solution: The poet compared Ernest’s life with poetry.

QUESTION: 9

Who all were part of Ernest’s daily audience?

Solution: A group of neighbours were part of Ernest’s daily audience.

QUESTION: 10

What was Ernest to the various people who came to meet Ernest?

Solution: Ernest acted as counsellor to various people.

QUESTION: 11

Choose the meaning of ‘obscure’ from the following options.

Solution: ‘Obscure’ means hidden.

QUESTION: 12

With what emotions did Ernest receive his guests?

Solution: Ernest received his guests with gentle sincerity.

QUESTION: 13

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

Unsought for, undesired, had come the fame which so many seek. He had become famous beyond the limits of the valley. College professors, and even the active men of cities, came from far to see and converse with Ernest.

Q. What is it that many seek ?

Solution: Unsought for, undesired, had come the fame which so many seek.

QUESTION: 14

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

Unsought for, undesired, had come the fame which so many seek. He had become famous beyond the limits of the valley. College professors, and even the active men of cities, came from far to see and converse with Ernest.

Q. Ernest had become famous for his

Solution: Ernest had become famous for his wisdom.

QUESTION: 15

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

Unsought for, undesired, had come the fame which so many seek. He had become famous beyond the limits of the valley. College professors, and even the active men of cities, came from far to see and converse with Ernest.

Q. The phrase ‘unsought for’ means

Solution: The phrase ‘unsought for’ means unasked.

QUESTION: 16

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“Because,” replied Ernest, “all through life I have awaited the fulfillment of a prophecy, and when I read these poems, I hoped that it might be fulfilled in you.”

Q. Ernest was talking to

Solution: Ernest was talking to a poet.

QUESTION: 17

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“Because,” replied Ernest, “all through life I have awaited the fulfillment of a prophecy, and when I read these poems, I hoped that it might be fulfilled in you.”

Q. The prophecy concerned

Solution: The prophecy concerned The Great Stone face.

QUESTION: 18

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

“Because,” replied Ernest, “all through life I have awaited the fulfillment of a prophecy, and when I read these poems, I hoped that it might be fulfilled in you.”

Q. Ernest had expected that the poet’s face would resemble

Solution: Ernest had expected that the poet’s face would resemble The Great Stone face.

QUESTION: 19

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

The prophecy was fulfilled. But Ernest, having finished what he had to say, took the poet’s arm, and walked slowly homeward, still hoping that some wiser and better man than himself would by and by appear, bearing a resemblance to the Great Stone Face.

Q. The prophecy was fulfilled in

Solution: The prophecy was fulfilled in Ernest.

QUESTION: 20

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

The prophecy was fulfilled. But Ernest, having finished what he had to say, took the poet’s arm, and walked slowly homeward, still hoping that some wiser and better man than himself would by and by appear, bearing a resemblance to the Great Stone Face.

Q. Ernest believed the prophecy

Solution: Ernest believed the prophecy was yet to be fulfilled.

Related tests