Test - The Last Bargain - 1


15 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test - The Last Bargain - 1


Description
This mock test of Test - The Last Bargain - 1 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 8 Test - The Last Bargain - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test - The Last Bargain - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test - The Last Bargain - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test - The Last Bargain - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

With what emotion did he accept the child’s offer?

Solution: He accepted the child’s offer with happiness.

QUESTION: 2

What did the child offer to hire him with

Solution: The child offers to hire him with nothing.

QUESTION: 3

Whose offer did he accept?

Solution: He accepted the child’s offer.

QUESTION: 4

What do you mean by the word “naught”?

Solution: The word ‘naught’ means nothing.

QUESTION: 5

Who is the poet of the poem, “The Last Bargain”?

Solution: Rabindranath Tagore is the poet of the poem, “The Last Bargain”.

QUESTION: 6

What was the child doing?

Solution: The child was playing with sea shells.

QUESTION: 7

Why does the man accept the child’s offer?

Solution: The man accepted the child’s offer because it made him a free man.

QUESTION: 8

What did the young maiden offer to hire him with?

Solution: The young maiden offers to hire him with a smile.

QUESTION: 9

“An old man came out with his bag of _____”

Solution: “An old man came out with his bag of gold”

QUESTION: 10

“_____ in hand the King came in his chariot”

Solution: “Sword in hand the King came in his chariot”

QUESTION: 11

“Come and hire me,” I cried, while in the morning

I was walking on the stone-paved road.

Sword in hand the King came in his chariot.

He held my hand and said, “I will hire you with

my power,”

But his power counted for naught, and he went away in

his chariot.

Q. The poet wanted

Solution: The poet wanted work and freedom.

QUESTION: 12

“Come and hire me,” I cried, while in the morning

I was walking on the stone-paved road.

Sword in hand the King came in his chariot.

He held my hand and said, “I will hire you with

my power,”

But his power counted for naught, and he went away in

his chariot.

Q. The king in the poem was

Solution: The king in the poem was powerful.

QUESTION: 13

“Come and hire me,” I cried, while in the morning

I was walking on the stone-paved road.

Sword in hand the King came in his chariot.

He held my hand and said, “I will hire you with

my power,”

But his power counted for naught, and he went away in

his chariot.

Q. The king wanted to give the poet

Solution: The king wanted to give him his power.

QUESTION: 14

“Come and hire me,” I cried, while in the morning

I was walking on the stone-paved road.

Sword in hand the King came in his chariot.

He held my hand and said, “I will hire you with

my power,”

But his power counted for naught, and he went away in

his chariot.

Q. The poet did not accept the king’s offer because he wanted

Solution: The poet did not accept the king’s offer because he wanted freedom.

QUESTION: 15

It was evening. The garden hedge was all a flower.

The fair maid came out and said, “I will hire you with

a smile.”

Her smile paled and melted into tears, and she went

back alone into the dark.

Q. The evening scene was

Solution: The evening scene was beautiful.

Related tests