Test: The School Boy - 2


10 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: The School Boy - 2


Description
This mock test of Test: The School Boy - 2 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The School Boy - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The School Boy - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The School Boy - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The School Boy - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

I love to rise in a summer morn,

When the birds sing on every tree ;

The distant huntsman winds his horn,

And the skylark sings with me.

O ! what sweet company.

Q. The birds sing in

Solution: The birds sing in the summer season.

QUESTION: 2

I love to rise in a summer morn,

When the birds sing on every tree ;

The distant huntsman winds his horn,

And the skylark sings with me.

O ! what sweet company.

Q. On a summer morning the poet sings with

Solution:

The poet sings with the skylark.

QUESTION: 3

I love to rise in a summer morn,

When the birds sing on every tree ;

The distant huntsman winds his horn,

And the skylark sings with me.

O ! what sweet company.

Q. The summer morning is full of

Solution: The summer morning is full of music.

QUESTION: 4

I love to rise in a summer morn,

When the birds sing on every tree ;

The distant huntsman winds his horn,

And the skylark sings with me.

O ! what sweet company.

Q. The word ‘winds’ means

Solution: The word ‘winds’ means sounds by blowing of horn.

QUESTION: 5

Ah ! then at times I drooping sit,

And spend many an anxious hour.

Nor in my book can I take delight,

Nor sit in learning’s bower,

Worn thro’ with the dreary shower.

Q. At times the school boy sits drooping because

Solution: At times the school boy sits drooping because the atmosphere in the class is not good.

QUESTION: 6

Ah ! then at times I drooping sit,

And spend many an anxious hour.

Nor in my book can I take delight,

Nor sit in learning’s bower,

Worn thro’ with the dreary shower.

Q. He cannot take delight in his books because

Solution: He cannot take delight in his books because he is attracted towards nature.

QUESTION: 7

Ah ! then at times I drooping sit,

And spend many an anxious hour.

Nor in my book can I take delight,

Nor sit in learning’s bower,

Worn thro’ with the dreary shower.

Q. The speaker in the poem is

Solution: The speaker in the poem is not happy.

QUESTION: 8

Ah ! then at times I drooping sit,

And spend many an anxious hour.

Nor in my book can I take delight,

Nor sit in learning’s bower,

Worn thro’ with the dreary shower.

Q. The word anxious means

Solution: The word anxious means worried.

QUESTION: 9

O ! Father and Mother, if buds are nip’d,

And blossoms blown away,

And if the tender plants are strip’d

Of their joy in the springing day,

By sorrow and cares dismay.

Q. The poet of this poem is

Solution: The poet of this poem is William Blake.

QUESTION: 10

O ! Father and Mother, if buds are nip’d,

And blossoms blown away,

And if the tender plants are strip’d

Of their joy in the springing day,

By sorrow and cares dismay.

Q. Whose parents are being referred to here?

Solution: The poet refers to the school boy.

Related tests