Test: The Summit Within - 2


10 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: The Summit Within - 2


Description
This mock test of Test: The Summit Within - 2 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The Summit Within - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Summit Within - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The Summit Within - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Summit Within - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What is considered the toughest challenge in climbing a mountain?

Solution: Physical is considered the toughest challenge in climbing a mountain.

QUESTION: 2

Why does man take delight in overcoming obstacles?

Solution: The man takes delight in overcoming obstacles as he is adventurous, daring and wants to overcome hurdles.

QUESTION: 3

What emotions does the author experience on realizing both the summits?

Solution: The author experiences humility and sorrow and confidence on realizing both the summits.

QUESTION: 4

Why is the person who has been to the mountains never the same again?

Solution: The experience changes a person completely once he has been to the mountains, so he will never be the same again.

QUESTION: 5

Why is the climber filled with gratitude?

Solution: The climber is filled with gratitude for having reached the summit safely.

QUESTION: 6

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

By climbing the summit of Everest you are overwhelmed by a deep sense of joy and thankfulness. It is a joy which lasts a lifetime. The experience changes you completely. The man who has been to the mountains is never the same again.

Q. ‘You’ in the passage can be replaced by

Solution: ‘You’ in the passage can be replaced by the climber.

QUESTION: 7

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

By climbing the summit of Everest you are overwhelmed by a deep sense of joy and thankfulness. It is a joy which lasts a lifetime. The experience changes you completely. The man who has been to the mountains is never the same again.

Q. The climber is full of thankfulness to

Solution: The climber is full of thankfulness to God.

QUESTION: 8

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

By climbing the summit of Everest you are overwhelmed by a deep sense of joy and thankfulness. It is a joy which lasts a lifetime. The experience changes you completely. The man who has been to the mountains is never the same again.

Q. The change which comes makes the man

Solution: The change which comes makes the man humble.

QUESTION: 9

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

Consider a typical climb, towards the summit on the last heights. You are sharing a rope with another climber. You firm in. He cuts the steps in the hard ice.

Q. In a typical climb, the rope is shared so that

Solution: In a typical climb, the rope is shared so that the two hold one end of the rope each.

QUESTION: 10

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options among the given ones :

Consider a typical climb, towards the summit on the last heights. You are sharing a rope with another climber. You firm in. He cuts the steps in the hard ice.

Q. “You firm in.” means that

Solution: “You firm in.” means that you put your feet firmly on the ground.

Related tests