Test: The Tsunami - 1


15 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: The Tsunami - 1


Description
This mock test of Test: The Tsunami - 1 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The Tsunami - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Tsunami - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The Tsunami - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Tsunami - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

A tsunami is a sea wave caused by

Solution: A tsunami is a sea wave caused by earthquakes under the sea.

QUESTION: 2

Ignesious and his family rushed out of the house because

Solution: Ignesious and his family rushed out of the house because they felt an earthquake.

QUESTION: 3

Two of Ignesious’s children died because

Solution: Two of Ignesious’s children died because Ignesious could not hold their hands.

QUESTION: 4

Sanjeev was swept away

Solution: Sanjeev was swept away while trying to save someone else.

QUESTION: 5

Meghna saved herself from tsunami by

Solution: Meghna saved herself from the tsunami by holding on to a wooden door.

QUESTION: 6

Almas Javed, the 10 year old girl was saved

Solution: Almas Javed, the 10 year old girl was saved by a log of wood floating in the water.

QUESTION: 7

The little girl who saved many lives during the tsunami rage was

Solution: The little girl who saved many lives during the tsunami rage was Tilly Smith.

QUESTION: 8

The tsunami waves were triggered by a massive earthquake

Solution: The tsunami waves were triggered by a massive earthquake off northern Sumatra.

QUESTION: 9

How did Tilly become aware of the upcoming calamity?

Solution: Tilly became aware of the upcoming calamity by video on tsunami.

QUESTION: 10

What was the occupation of Sanjeev?

Solution: Sanjeev was a policeman.

QUESTION: 11

How was Tilly forewarned?

Solution:

Tilly was forewarned because of her geography lesson.

QUESTION: 12

Where was Tilly’s school?

Solution: Tilly’s school located in England.

QUESTION: 13

Where is the Yala National Park situated?

Solution: The Yala National Park situated in Sri Lanka.

QUESTION: 14

Why were no animal carcasses found?

Solution:

For being close to nature no animal carcasses were found.

QUESTION: 15

How did Meghna save her life?

Solution: Meghna kept floating on a wooden board.

Similar Content

Related tests