Test: The Tsunami - 2


10 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: The Tsunami - 2


Description
This mock test of Test: The Tsunami - 2 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The Tsunami - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Tsunami - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The Tsunami - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Tsunami - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

How many times did Meghna see the relief helicopters?

Solution: Meghna saw the relief helicopters eleven times.

QUESTION: 2

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from, among the given ones :

In the chaos and confusion, two of his children caught hold of the hands of their mother’s father and mother’s brother, and rushed in the opposite direction. He never saw them again. His wife was also swept away. Only the three other children who came with him were saved.

Q. These lines have been taken from the lesson named

Solution:

These lines have been taken from the lesson named Tsunami.

QUESTION: 3

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from, among the given ones :

In the chaos and confusion, two of his children caught hold of the hands of their mother’s father and mother’s brother, and rushed in the opposite direction. He never saw them again. His wife was also swept away. Only the three other children who came with him were saved.

Q. Whose children were they

Solution:

They were Ignesious’s children.

QUESTION: 4

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from, among the given ones :

In the chaos and confusion, two of his children caught hold of the hands of their mother’s father and mother’s brother, and rushed in the opposite direction. He never saw them again. His wife was also swept away. Only the three other children who came with him were saved.

Q. They ran in the opposite direction because of

Solution:

They ran in the opposite direction because of confusion.

QUESTION: 5

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from, among the given ones :

“The water was swelling and kept coming in,” Penny Smith remembered. “The beach was getting smaller and smaller. I didn’t know what was happening.”

Q. The water referred to in the above lines is

Solution:

The water referred to in the above lines is the sea water.

QUESTION: 6

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from, among the given ones :

“The water was swelling and kept coming in,” Penny Smith remembered. “The beach was getting smaller and smaller. I didn’t know what was happening.”

Q. Penny Smith was

Solution:

Penny Smith was Tilly’s mother.

QUESTION: 7

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from, among the given ones :

“The water was swelling and kept coming in,” Penny Smith remembered. “The beach was getting smaller and smaller. I didn’t know what was happening.”

Q. Penny is describing a scene from

Solution: The scene is from Thailand.

QUESTION: 8

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from, among the given ones :

Many people believe that animals possess a sixth sense and know when the earth is going to shake. Some experts believe that animals’ more acute hearing helps them to hear or feel the earth’s vibration. They can sense an approaching disaster long before humans realise what’s going on.

Q. How many senses do the humans have ?

Solution:

Humans have five senses.

QUESTION: 9

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from, among the given ones :

Many people believe that animals possess a sixth sense and know when the earth is going to shake. Some experts believe that animals’ more acute hearing helps them to hear or feel the earth’s vibration. They can sense an approaching disaster long before humans realise what’s going on.

Q. Animals’ sense of hearing—as compared to human beings—is

Solution: Many people believe that animals possess a sixth sense and know when the earth is going to shake.Animals’ sense of hearing as compared to human beings is better.

QUESTION: 10

Read the following extracts and answer the questions that follow choosing the correct options from, among the given ones :

Many people believe that animals possess a sixth sense and know when the earth is going to shake. Some experts believe that animals’ more acute hearing helps them to hear or feel the earth’s vibration. They can sense an approaching disaster long before humans realise what’s going on.

Q. The word ‘acute’ in the passage means

Solution: The word ‘acute’ in the passage means sharp.

Similar Content

Related tests