Test: When I Set Out For Lyonnesse


15 Questions MCQ Test English Honeydew Class 8 | Test: When I Set Out For Lyonnesse


Description
This mock test of Test: When I Set Out For Lyonnesse for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: When I Set Out For Lyonnesse (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: When I Set Out For Lyonnesse quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: When I Set Out For Lyonnesse exercise for a better result in the exam. You can find other Test: When I Set Out For Lyonnesse extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Who is the poet of the poem “When I set out for Lyonnesse”?

Solution: The poet of the poem “When I set out for Lyonnesse” is Thomas Hardy.

QUESTION: 2

“The rime was on the spray” What do you mean by the word “rime”?

Solution: Rime means frost.

QUESTION: 3

The lines “What would bechance at Lyonnesse While I should sojourn there” are being repeated in which stanza?

Solution: The lines “What would bechance at Lyonnesse While I should sojourn there” are being repeated in the second stanza.

QUESTION: 4

Who could have not guessed what happened in Lyonnesse?

Solution: No one could predict what might happen at Lyonnesse.

QUESTION: 5

What enlightened his loneliness?

Solution: Starlight enlightened his loneliness.

QUESTION: 6

How far was Lyonnesse?

Solution: Lyonnesse was a hundred miles away.

QUESTION: 7

What did he return with?

Solution: He returned with magic in his eyes and radiance.

QUESTION: 8

The lines “When I returned from Lyonnesse With magic in my eyes” are repeated in which stanza?

Solution: The lines “When I returned from Lyonnesse With magic in my eyes” are repeated in the third stanza.

QUESTION: 9

The lines “When I set out for Lyonnesse A hundred miles away” are repeated in which stanza?

Solution: The lines “When I set out for Lyonnesse A hundred miles away” are repeated in the first stanza.

QUESTION: 10

Why did he go to Lyonnesse?

Solution: He went to Lyonnesse T\to supervise Church restoration.

QUESTION: 11

When I set out for Lyonnesse

A hundred miles away,

The rime was on the spray ;

And starlight lit my lonesomeness

Q. Lyonnesse is

Solution:

Lyonnesse is a country in the legends.

QUESTION: 12

When I set out for Lyonnesse

A hundred miles away,

The rime was on the spray ;

And starlight lit my lonesomeness

Q. The poet of the poem is

Solution: The poet of the poem is Thomas Hardy.

QUESTION: 13

When I set out for Lyonnesse

A hundred miles away,

The rime was on the spray ;

And starlight lit my lonesomeness

Q. The leaves were covered by

Solution: The leaves were covered by frost.

QUESTION: 14

When I set out for Lyonnesse

A hundred miles away,

The rime was on the spray ;

And starlight lit my lonesomeness

Q. The poet felt

Solution: The poet felt depressed.

QUESTION: 15

No prophet durst declare ;

Nor did the wisest wizard guess

What would bechance at Lyonnesse

While I should sojourn there.

Q. No one could predict

Solution: No one could predict what might happen at Lyonnesse.