Number Series - MCQ 2


20 Questions MCQ Test Quantitative Aptitude for GMAT | Number Series - MCQ 2


Description
This mock test of Number Series - MCQ 2 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Quant Number Series - MCQ 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Number Series - MCQ 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Number Series - MCQ 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Number Series - MCQ 2 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

4, 4, 6, 12, 30, ?

Solution:

4 * 1 = 4
4 * 1.5 = 6
6 * 2 = 12
12 * 2.5 = 30
30 * 3 = 90

QUESTION: 2

10 5 5 10 40 ?

Solution:

10 * 0.5 = 5
5 * 1 = 5
5 * 2 = 10
10 * 4 = 40
40 * 8 = 320

QUESTION: 3

3, 5, ?, 27, 92, 349

Solution:

3 + 1² + 1 = 5
5 + 2² + 1= 10
10 + 4² + 1= 27

QUESTION: 4

1, 2, 6, 17, ?, 157.5

Solution:

1 * 1 + 1 = 2
2* 1.5 + 3 = 6
6 * 2 + 5 = 17
17 * 2.5 + 7 = 49.5
49.5 * 3 + 9 =157.5

QUESTION: 5

7, ?, 19, 45, 95, 177

Solution:

7 + 1² + 1= 9
9 + 3² + 1= 19
19 + 5² + 1= 45……..

QUESTION: 6

9, 8, 15, ?, 175, 874

Solution:

9*1 – 1 = 8
8*2 – 1 = 15
15*3 – 1 = 44

QUESTION: 7

2, 2, 12, 36, 104, ?

Solution:

2 + 1³ – 1 = 2
2 + 2³ + 2 = 12
12 + 3³ – 3 = 36
36 + 4³ + 4 = 104

QUESTION: 8

4, 15, 63, 247, 995, ?

Solution:

4 * 4 – 1 = 15
15 * 4 + 3 = 63
63 * 4 – 5 = 247
247 * 4 + 7 = 995
995 * 4 – 9 = 3971

QUESTION: 9

3, ?, 7, 9, 11, 13

Solution:

3*2 – 1 = 5
5*2 – 3 = 7
7*2 – 5 = 9

QUESTION: 10

6, 8, 12, 42, 160, ?

Solution:

6 * 1 + 2 = 8
8 * 2 – 4 = 12
12 * 3 + 6 = 42
42 * 4 – 8 = 160
160 * 5 + 10 = 810

QUESTION: 11

8, 9, 15, 32, ?, 250.5

Solution:

8 * 1 + 1 = 9
9 * 1.5 + 1.5= 15
15 * 2 + 2 = 32
32 * 2.5 + 2.5 = 82.5
82.5 * 3 + 3 = 250.5

QUESTION: 12

12 7 9 22 96 ?

Solution:

12 * 0.5 + 1 = 7
7 * 1 + 2 = 9
9 * 2 + 4 = 22
22 * 4 + 8 = 96
96 * 8 + 16 = 784

QUESTION: 13

2, 4, 7, ?, 87, 344

Solution:

2 + 1² + 1 = 4
4 + 2² – 1 = 7
7 + 4² + 1 = 24
24 + 8² – 1 = 87
87 + 16² + 1 = 344

QUESTION: 14

6, 4, 10, 14, 43, ?

Solution:

6 * 1 – 2 = 4
4 * 1.5 + 4 = 10
10 * 2 – 6 = 14
14 * 2.5 + 8 = 43
43 * 3 – 10 = 119

QUESTION: 15

4, ?, 14, 40, 88, 170

Solution:

4 + 1² + 1 = 6
6 + 3² – 1 = 14
14 + 5² + 1 = 40
40 + 7² – 1 = 88
88 + 9² + 1 = 170

QUESTION: 16

6, 6, 7, ?, 91, 463

Solution:

6*1 – 1 + 1 = 6
6*2 – 2 – 3 = 7
7*3 – 1 + 5 = 25
25*4 – 2 – 7 = 91
91*5 – 1 + 9 = 463

QUESTION: 17

2, 5, 9, 42, 98, ?

Solution:

2 + 1³ + 2 = 5
5 + 2³ – 4 = 9
9 + 3³ + 6 = 42
42 + 4³ – 8 = 98
98 + 5³ + 10 = 233

QUESTION: 18

3, 11, 47, 183, ?, 2947

Solution:

3 * 4 – 1 = 11
11 * 4 + 3 = 47
47 * 4 – 5 = 183
183 * 4 + 7 = 739
739 * 4 – 9 = 2947

QUESTION: 19

2, ?, 8, 10, 28, 46

Solution:

2*2 – 2 = 2
2*2 + 4 = 8
8*2 – 6 = 10
10*2 + 8 = 28
28*2 – 10 = 46

QUESTION: 20

4, 6, 8, 30, 112, ?

Solution:

4 * 1 + 2 = 6
6 * 2 – 4 = 8
8 * 3 + 6 = 30
30 * 4 – 8 = 112
112 * 5 + 10 = 570

Related tests