Number Series - MCQ 5


20 Questions MCQ Test Quantitative Aptitude for GMAT | Number Series - MCQ 5


Description
This mock test of Number Series - MCQ 5 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Quant Number Series - MCQ 5 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Number Series - MCQ 5 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Number Series - MCQ 5 exercise for a better result in the exam. You can find other Number Series - MCQ 5 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

6, 7, 12, 26, ?, 205.5

Solution:

6 * 1 + 1 = 7
7 * 1.5 + 1.5= 12
12 * 2 + 2 = 26
26 * 2.5 + 2.5 = 67.5
67.5 * 3 + 3 = 205.5

QUESTION: 2

10 5 5 10 40 ?

Solution:

10 * 0.5 = 5
5 * 1 = 5
5 * 2 = 10
10 * 4 = 40
40 * 8 = 320

QUESTION: 3

2, 4, 14, ?, 90, 172

Solution:

2 + 1² + 1 = 4
4 + 3² + 1= 14
14 + 5² + 1= 40

QUESTION: 4

2, 4, 10, 26, ?, 229

Solution:

2 * 1 + 2 = 4
4* 1.5 + 4 = 10
10 * 2 + 6 = 26
26 * 2.5 + 8 = 73
73 * 3 + 10 = 229

QUESTION: 5

4, ?, 26, 63, 128, 229

Solution:

4 + 2² + 1= 9
9 + 4² + 1= 26
26 + 6² + 1= 63……..

QUESTION: 6

6, 5, 8, ?, 90, 449

Solution:

6*1 – 1 = 5
5*2 – 2 = 8
8*3 – 1 = 23

QUESTION: 7

3, 2, 14, 35, 107, ?

Solution:

3 + 1³ – 2 = 2
2 + 2³ + 4 = 14
14 + 3³ – 6 = 35
35 + 4³ + 8 = 107

QUESTION: 8

2, 5, 18, 49, 154, ?

Solution:

2 * 3 – 1 = 5
5 * 3 + 3 = 18
18 * 3 – 5 = 49
49 * 3 + 7 = 154
154 * 3 – 9 = 453

QUESTION: 9

4, ?, 16, 26, 60, 110

Solution:

4*2 – 2 = 6
6*2 + 4 = 16
16*2 – 6 = 26

QUESTION: 10

6, 8, 12, 42, 160, ?

Solution:

6 * 1 + 2 = 8
8 * 2 – 4 = 12
12 * 3 + 6 = 42
42 * 4 – 8 = 160
160 * 5 + 10 = 810

QUESTION: 11

6, 6, 9, 18, 45, ?

Solution:

6 * 1 = 6
6 * 1.5 = 9
9 * 2 = 18
18 * 2.5 = 45
45 * 3 = 135

QUESTION: 12

8 4 4 8 32 ?

Solution:

8 * 0.5 = 4
4 * 1 = 4
4 * 2 = 8
8 * 4 = 32
32 * 8 = 256

QUESTION: 13

4, 6, 11, ?, 65, 130

Solution:

4 + 1² + 1 = 6
6 + 2² + 1= 11
11 + 4² + 1= 28

QUESTION: 14

3, 4, 9, 23, ?, 202.5

Solution:

3 * 1 + 1 = 4
4* 1.5 + 3 = 9
9 * 2 + 5 = 23
23 * 2.5 + 7 = 64.5
64.5 * 3 + 9 = 202.5

QUESTION: 15

8, ?, 20, 46, 96, 178

Solution:

8 + 1² + 1= 10
10 + 3² + 1= 20
20 + 5² + 1= 46……..

QUESTION: 16

8, 7, 13, ?, 151, 754

Solution:

8*1 – 1 = 7
7*2 – 1 = 13
13*3 – 1 = 38

QUESTION: 17

3, 3, 13, 37, 105, ?

Solution:

3 + 1³ – 1 = 3
3 + 2³ + 2 = 13
13 + 3³ – 3 = 37
37 + 4³ + 4 = 105

QUESTION: 18

2, 7, 31, 119, 483, ?

Solution:

2 * 4 – 1 = 7
7 * 4 + 3 = 31
31 * 4 – 5 = 119
119 * 4 + 7 = 483
483 * 4 – 9 = 1923

QUESTION: 19

4, ?, 11, 17, 27, 45

Solution:

4*2 – 1 = 7

7*2 – 3 = 11

11*2 – 5 = 17

QUESTION: 20

8, 10, 16, 54, 208, ?

Solution:

8 * 1 + 2 = 10
10 * 2 – 4 = 16
16 * 3 + 6 = 54
54 * 4 – 8 = 208
208 * 5 + 10 = 1050

Similar Content

Related tests