Nouns - Test (MCQ)


10 Questions MCQ Test Verbal Aptitude | Nouns - Test (MCQ)


Description
This mock test of Nouns - Test (MCQ) for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for CAT Nouns - Test (MCQ) (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Nouns - Test (MCQ) quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Nouns - Test (MCQ) exercise for a better result in the exam. You can find other Nouns - Test (MCQ) extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Mice's can nibble food. (Which word is a plural possessive noun?)

Solution:

Option ( b) is  correct. 

" Mice's"  Is the plural possessive noun here.

QUESTION: 2

Be careful, there is a hive of bees on tree. (Which word is a collective noun?)

Solution:

A collective noun is the word used to represent a group of people, animals, or things. 'Be careful, there is a hive of bees on tree'.
Collective noun is hive of bees.

QUESTION: 3

"O, you pass me my ball, buddy." (Which word is a nouning noun?)

Solution:

uncountable the act or process of turning a verb or other part of speech into a noun.
In this sentence buddy is the nouning noun.
 

QUESTION: 4

Good friends are beauty of life. (Which word is a countable noun?)

Solution:

Good friends are the beauty of life. In this sentence ' friends ' s a countable noun. Countable Nouns : Those nouns which we can count.

QUESTION: 5

My grandmother is good at telling a funny stories. (Which word is a plural noun?)

Solution:

"My grandmother is good at telling a funny stories.
In this sentence, stories is a plural noun.

QUESTION: 6

An impressive writing of passage won title. (Which word is a verbal noun?)

Solution:

A  verbal noun is a noun that has no verb-like properties despite being derived from a verb.
In this sentence writing is a verbal noun.
 

QUESTION: 7

Mrs. Akmal was an incharge at our Junior School. (Which word is a predicate noun?)

Solution:

A predicate noun is a noun connected to the subject of the sentence by a linking verb. A linking verb is a verb that connects words that are the equivalent of each other. In other words, the subject is linked to another noun, the predicate noun, by means of the linking verb.
In this sentence, ‘Mrs.Akmal’ is the subject verb, ‘an’ is the linked noun incharge is the predicate noun.
 

QUESTION: 8

They were waiting on a bus stop. (Which word is a compound noun?)

Solution:

A compound noun is a noun that is made with two or more words. A compound noun is usually [noun + noun] or [adjective + noun],
In this sentence, bus stop is the compound noun.

QUESTION: 9

Success seems closer to hardworking people. (Which word is an abstract noun?)

Solution:

Abstract nouns are the words which cannot be experienced through sensory organs. Therefore , the abstract noun for  hard is hardness and not hardworking. 

So, the abstract noun here is success.  It refers to the noun which cannot be senced by smell, eyes, touch, or test.

QUESTION: 10

Please update me with new hair style. (Which word is a compound noun?)

Solution:

Compound words are formed when two or more words are joined together to create a new word that has an entirely new meaning. For example, “sun” and “flower” are two different words, but when fused together, they form another word, Sunflower
Likethis in this statement, hairstyle is the compound noun.
 

Similar Content

Related tests