Pronouns - Practice (Fill In The Blanks)


10 Questions MCQ Test Verbal Aptitude | Pronouns - Practice (Fill In The Blanks)


Description
This mock test of Pronouns - Practice (Fill In The Blanks) for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for CAT Pronouns - Practice (Fill In The Blanks) (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Pronouns - Practice (Fill In The Blanks) quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Pronouns - Practice (Fill In The Blanks) exercise for a better result in the exam. You can find other Pronouns - Practice (Fill In The Blanks) extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Replace the words in brackets by the correct personal pronouns. Note that Sue is the person speaking. The (*) means that you are asked a question.

Q. My name is Sue. (Sue) ___________  am English. And this is my family.


Solution:

Sue is speaking itself
My name is Sue. (Sue) ____I_____ am English. And this is my family.
Therefore, Sue will be replaced by I
 

QUESTION: 2

My mum's name is Angie. (Angie) __________  is from Germany.


Solution:

Angie is talking about her mother, so we will use "She" for her.

QUESTION: 3

Bob is my dad. _________ is a waiter.


Solution:

Bob is my dad. He is a waiter.
Dad is the male so we will use the 'He' for him.

QUESTION: 4

On the left you can see Simon. _____________ is my brother.


Solution:

On the left you can see Simon. He is my brother.

QUESTION: 5

Which is possessive pronoun in sentence ' I played guitar but my brother played his piano. "

Solution:

Possessive nouns are nouns that show ownership or possession.  Normally these words would be a singular or plural noun, but in the possessive form they are used as adjectives to modify another a noun or pronoun.
In this statement, his is the possessive noun.
 

QUESTION: 6

Our dog is a girl, Judy. ___________ is two years old.


Solution:

Our dog is a girl, Judy. She is two years old.

QUESTION: 7

________ live in Canterbury.


Solution:

We live in Canterbury. 

QUESTION: 8

______ is not far from London.


Solution:

" It" Is the right answer. 


It is not far from London.

QUESTION: 9

My grandparents live in London. __________ often come and see us.


Solution:

"My grandparents live in London”. They often come and see us.

QUESTION: 10

What can ________ tell me about your family?


Solution:

 "What can you tell me about your family"?