Test: Change Of Voice- 1


10 Questions MCQ Test Verbal Ability (VA) & Reading Comprehension (RC) | Test: Change Of Voice- 1


Description
Attempt Test: Change Of Voice- 1 | 10 questions in 10 minutes | Mock test for CAT preparation | Free important questions MCQ to study Verbal Ability (VA) & Reading Comprehension (RC) for CAT Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Practice Quiz or MCQ (Multiple Choice Questions) with solutions are available for Practice, which would help you prepare for "Change of Voice" under Verbal Aptitude. You can practice these practice quizzes as per your speed and improvise the topic. The same topic is covered under various competitive examinations like - CAT, GMAT, Bank PO, SSC and other competitive examinations.

Inst. 

In the questions below the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.

Q.

After driving professor Kumar to the museum she dropped him at his hotel.

Solution:

After being driven to the museum, Professor Kumar was dropped at his hotel.

QUESTION: 2

I remember my sister taking me to the museum.

Solution:

I remember being taken to the museum by my sister.

V1 (Ist form of verb) + ing in Active Voice changes to ‘being + V3’ (IIIrd form of verb) in Passive Voice.
 

QUESTION: 3

Who is creating this mess?

Solution:

By whom is this mess being created?
Given sentence is in present continuous tense and it is in active voice.
Rule :
Subject + (is /am /are) + being + V3 + Other agents.

QUESTION: 4

They greet me cheerfully every morning.

Solution:

Use structure “subject + auxiliary + past participle + by + object”
As per the given above sentence is given in Passive Voice.
I am greeted cheerfully by them every morning.
Hence , option B is correct voice sentence .

QUESTION: 5

Darjeeling grows tea.

Solution:

“Tea is grown in Darjeeling” is the passive voice for the sentence “Darjeeling grows tea”.  

In the active voice the subject will be in the beginning of the sentence and the object will be in the end. The verb will change accordingly. In the ‘passive voice’ the object will be in the beginning and the subject will be at the end. The verb will change accordingly. 

QUESTION: 6

They have built a perfect dam across the river.

Solution:

A perfect dam has been built by them across the river.
Dam is an object so has been used and the they in the active voice has become them in the passive voice.

QUESTION: 7

Do you imitate others?

Solution:

 As per the given above sentence is given in Passive Voice. 
Are others imitated by you? 
Therefore , option B will be correct answer .

QUESTION: 8

You need to clean your shoes properly.

Solution:

Your shoes need to be cleaned properly.

QUESTION: 9

He is said to be very rich.

Solution:

Use structure “subject + verb 1st form + object +other words ”
As per the given above sentence is given in Active Voice.
People say he is very rich.
 

QUESTION: 10

The invigilator was reading out the instructions.

Solution:

The instructions were being read out by the invigilator.
In the passive form we always use v3 form and for continuous being is added, hence its 'were being read'

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code