Test: Children At Work


20 Questions MCQ Test English (It so Happened) Class 8 | Test: Children At Work


Description
This mock test of Test: Children At Work for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: Children At Work (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Children At Work quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: Children At Work exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Children At Work extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Velu reached Chennai Central

Solution: Velu runs away from home and reaches Chennai Central.

QUESTION: 2

The scene of the railway platform reminded Velu

Solution: He had never seen so many people except once a year at the fair in the village, so this railway platform reminded him of the village fair.

QUESTION: 3

Velu got into the train

Solution:

Velu wandered around for hours before getting into the train without a ticket.

 

 

QUESTION: 4

Jaya recognised at once that

Solution: Jaya recognised at once that Velu was a run away from home.

QUESTION: 5

Velu had run away from home because

Solution: Velu ran away from the home because he could not stand his father’s beatings. His father would snatch the money he and his sister earned for his drinks.

QUESTION: 6

Velu ran after Jaya because

Solution: Velu ran after Jaya because he had no idea where to go as the place was new to him.

QUESTION: 7

Jaya had to drag Velu to the other side because

Solution: Jaya had to drag Velu to the other side because he kept hesitating to cross.

QUESTION: 8

What did they do with all the stuff?

Solution: They sold all the stuff to Jam Bazaar Jaggu, he further sold it to the factory.

QUESTION: 9

What work had Velu done before?

Solution: Velu used to do cow grazing at the farm.

QUESTION: 10

What were the huts made of?

Solution: The huts were made of metal sheets, tyres and bricks and wood and plastic.

QUESTION: 11

“ I only take ____ food”

Solution: “ I only take untouched food” Vela said this.

QUESTION: 12

Who was fighting over a banana leaf?

Solution: Goats were fighting over a banana leaf.

QUESTION: 13

“ The girl grinned and pointed at a huge building.” Which building did she point at?

Solution: Jaya pointed at Central jail.

QUESTION: 14

“ If you stand around in the middle of the road like that, you’ll be_____.”

Solution: “ If you stand around in the middle of the road like that, you’ll be chutney.” Jaya said these lines.

QUESTION: 15

Why did he decide to follow the strange girl?

Solution: Vela decided to follow a strange girl because he had no idea about the place and he had nowhere to go.

QUESTION: 16

Did Velu get enough sleep on the train?

Solution: Velu was not able to sleep in the train as some men were playing cards and shouting all night.

QUESTION: 17

What was the girl wearing?

Solution: The girl was wearing a banian.

QUESTION: 18

Did he have money to buy the ticket?

Solution: Velu did not have money to buy the ticket.

QUESTION: 19

What did Velu feel when he was on the platform?

Solution: Velu felt Miserable and exhausted when he was on the platform.

QUESTION: 20

How old was Velu?

Solution: Velu was eleven years old.

Similar Content

Related tests