Test: Princess September


20 Questions MCQ Test English (It so Happened) Class 8 | Test: Princess September


Description
This mock test of Test: Princess September for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: Princess September (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Princess September quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: Princess September exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Princess September extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The Queen of Siam named her daughters after the months because

Solution: The Queen of Siam named her daughters after the months because it was easy to remember.

QUESTION: 2

The youngest of the Queen’s daughters was named

Solution: The youngest of the Queen’s daughters was named September.

QUESTION: 3

Princess September got a green parrot in a golden cage

Solution: The king gave a green parrot to Princess September on his birthday.

QUESTION: 4

When the parrot died, the Queen

Solution: The queen punished the Princess September when the parrot died.

QUESTION: 5

A little bird came into the room of Princess September when

Solution: A little bird came into the room of Princess September when the Princess was crying and was hungry.

QUESTION: 6

When the little bird had finished his song, the Princess

Solution: When the little bird had finished his song, the Princess forgot her hunger.

QUESTION: 7

The general opinion in the King’s palace was that

Solution: The general opinion in the King’s palace was that the bird sang much better than the parrots.

QUESTION: 8

All the sisters of Princess September offered to buy her a parrot because

Solution: All the sisters of Princess September offered to buy her a parrot because they were jealous of the bird.

QUESTION: 9

Who did Princess September marry?

Solution: Princess September married the King of Cambodia.

QUESTION: 10

“Good gracious me, how _____ I am,” he exclaimed”

Solution: “Good gracious me, how stiff I am,” he exclaimed”

QUESTION: 11

The next morning, when Princess September tried to wake him up, he looked as if he was _____.

Solution: The next morning, when Princess September tried to wake him up, he looked as if he was dead.

QUESTION: 12

Why did the bird reject September’s offer to take him out everyday?

Solution: The bird reject September’s offer to take him out everyday because he did not like the view through the bars of the cage.

QUESTION: 13

On what condition did the bird agree to stay in all night?

Solution: The bird agreed to stay in all night on the condition that she will let him out in the morning.

QUESTION: 14

“They got up and walked out of the room, shaking their heads, and they left September very ______.”

Solution: “They got up and walked out of the room, shaking their heads, and they left September very uneasy.”

QUESTION: 15

Where had the little bird gone?

Solution: The little bird went to visit his father in laws.

QUESTION: 16

What offer did the other Princesses make to Princess September?

Solution: The other Princesses offered Princess September to buy her a grren and yellow parrot.

QUESTION: 17

What did the parrots remind the King of?

Solution: The parrots reminded the king of his councillors.

QUESTION: 18

“When he had finished, the Princess was ______ any more”

Solution: “When he had finished, the Princess was not crying any more”

QUESTION: 19

In how many languages could they say ‘Pretty Polly’?

Solution: The parrots said ‘Pretty Polly’ in seven differnt languages.

QUESTION: 20

What did the parrots say?

Solution: The parrots said God save the king and Pretty Polly.

Related tests