Test: The Comet 1


20 Questions MCQ Test English (It so Happened) Class 8 | Test: The Comet 1


Description
This mock test of Test: The Comet 1 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The Comet 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Comet 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The Comet 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Comet 1 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Indrani had woken up because

Solution: The burst of cold breeze came and disturbed the sleep of Indrani.

QUESTION: 2

Dibya was a

Solution: Dibya was a telescope which Duttada had.

QUESTION: 3

The telescope was for Duttada

Solution: For Duttada telescope was not just an instrument but fulfilment of ambition.

QUESTION: 4

Navin Babu was to Duttada

Solution: Navin Babu was a doctor to Duttada.

QUESTION: 5

Duttada’s secret ambition was to

Solution: Duttada had a secret ambition to discover a new comet.

QUESTION: 6

Comets are different from planets because they

Solution: Comets are different from planets because they can be new unlike the planets.

QUESTION: 7

Professional astronomers

Solution: Professional astronomers generally look at faint stars.

QUESTION: 8

“ Barring rare circumstances, the collision is inevitable.” What were those rare circumstances?

Solution: The rare circumstances were collision with an asteroid, splitting near the sun and evaporating.

QUESTION: 9

Who had James given the manuscript to?

Solution: James had given the manuscript to nature.

QUESTION: 10

How would you describe Johnson?

Solution: Johnson was quiet and efficient.

QUESTION: 11

Who was Johnson?

Solution: Johnson was security officer at Whitehall.

QUESTION: 12

Where did the envelope tell him to come?

Solution: The envelope told him to come to London.

QUESTION: 13

“ There is no __________ whatsoever with the arrival of a comet and the calamities of the earth.”

Solution: “ There is no correlation whatsoever with the arrival of a comet and the calamities of the earth.”

QUESTION: 14

Duttada laughed. “I see that even an MA degree has not cured you of your __________!

Solution: Duttada laughed. “I see that even an MA degree has not cured you of your superstitions!

QUESTION: 15

Did he like the publicity he was receiving?

Solution: He was not in the favour of the publicity he was receiving.

QUESTION: 16

Duttada was absent-minded about daily chores. How was he with his calculations?

Solution: Duttada was meticulous with his calculations.

QUESTION: 17

Why could professionals not discover a comet?

Solution: The professionals could not discover comet because they were busy with pre-assigned programmes, looking at faint stars and looking at nebulous galaxies.

QUESTION: 18

What was Duttada’s secret ambition?

Solution: Duttada had a secret ambition to discover a new comet.

QUESTION: 19

What does her wife think of Dibya?

Solution: She thought Dibya was a designing woman.

QUESTION: 20

What do you mean by ‘tete-a-tete’?

Solution: Tete-a-tete means private meeting.

Related tests