Test: The Comet 2


20 Questions MCQ Test English (It so Happened) Class 8 | Test: The Comet 2


Description
This mock test of Test: The Comet 2 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The Comet 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Comet 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The Comet 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Comet 2 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The scientific world was much worried because the Comet Dutta was about to

Solution: The scientific world was much worried because the Comet Dutta was about to hit the earth.

QUESTION: 2

The conference went under total cover of secrecy because

Solution: The conference went under total cover of secrecy because the news could have caused panic.

QUESTION: 3

The experts decided to have

Solution: The experts decided to have aggressive measures.

QUESTION: 4

How far Sir Macpherson was hopeful about the success ?

Solution: Sir Macpherson had some hope about the success.

QUESTION: 5

Duttada toured the British Isles for

Solution: Duttada toured the British Isles for two weeks.

QUESTION: 6

Duttada became quite friendly with

Solution: Duttada became quite friendly with Sir Macpherson

QUESTION: 7

Cometary collisions are expected to occur

Solution: Cometary collisions are expected to occur once in ten million years.

QUESTION: 8

Who performed the yajna?

Solution: Khoka performed the Yajna.

QUESTION: 9

How close did Comet Dutta come near Earth?

Solution: Comet Dutta came about 80,000 kilometers near the earth.

QUESTION: 10

when did he receive the next message from Sir John?

Solution: He received the next message from Sir John on November 18.

QUESTION: 11

What questions came to Duttada’s mind after reading the letter?

Solution: Various questions came to Duttada’s mind after reading the letter, like Will it achieve the rendezvous in time and at the right place?, What if the gigantic nuclear pile fails to fire?, Will the remote control detonation work?.

QUESTION: 12

What did Sir John and Duttada’s friendship grow out of?

Solution: Sir John and Duttada’s friendship grew out because of their appreciation for each other’s work.

QUESTION: 13

“May I know what specific advantage there is in this ceremony?” What was the specific advantage?

Solution: The specific advantage in the ceremony was preventing ill effects of the comet.

QUESTION: 14

What was the crowd at his home for?

Solution: The crowd was because of Yajna.

QUESTION: 15

“The success of the experiment depended on _____________.”

Solution: “The success of the experiment depended on how massive the comet was”.

QUESTION: 16

What was the name of their operation?

Solution: The name of the project was Project Light Brigade.

QUESTION: 17

What measure(s) did the experts dismiss?

Solution: The experts dismissed the measures of being defensive.

QUESTION: 18

What was the first thing experts did in the meeting?

Solution: The experts checked and rechecked James calculations.

QUESTION: 19

How long did the Conference continue for?

Solution: The conference continued for a week.

QUESTION: 20

Who was Sir John’s special invitee?

Ans - c

Solution: Sir John had specially invited Manoj Duttada, the person who discovered the comet to the conference comprising experts, nuclear physicists, computer scientists, astronomers, etc.

Similar Content

Related tests