Test: The Selfish Giant


25 Questions MCQ Test English (It so Happened) Class 8 | Test: The Selfish Giant


Description
This mock test of Test: The Selfish Giant for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: The Selfish Giant (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Selfish Giant quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: The Selfish Giant exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Selfish Giant extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The children stopped their games to

Solution:

The children stopped their games to listen to the birds.

QUESTION: 2

The Giant was angry when he saw

Solution: The Giant was angry when he saw the children playing.

QUESTION: 3

The Giant thought that the children in his garden were

Solution: The Giant thought that the children in his garden were trespassers.

QUESTION: 4

He was selfish because he thought that his garden

Solution: He was selfish because he thought that his garden was for him only.

QUESTION: 5

The Nature was unhappy with the giant because

Solution: Nature was unhappy with the giant because he did not allow the children to play.

QUESTION: 6

In the selfish giant’s garden there was always

Solution: In the selfish giant’s garden there was always winter.

QUESTION: 7

The sweet music which the giant heard was of

Solution: The sweet music which the giant heard was of a little linnet.

QUESTION: 8

The trees had covered themselves with blossoms once again because of the

Solution: The trees had covered themselves with blossoms once again because of the children.

QUESTION: 9

The little boy could not climb the tree because he

Solution: The little boy could not climb the tree because he was too small.

QUESTION: 10

The little boy did not run from there because

Solution: The little boy did not run from there because he did not see the giant.

QUESTION: 11

“ He did not hate the ______ now”

Solution: “He did not hate the winter now”

QUESTION: 12

When did the people notice the giant playing with children?

Solution: When the people were going to market at twelve o’ clock they saw the giant playing with children.

QUESTION: 13

What gestures of the boy enlightened the Giant?

Solution: The boy had kissed and hugged the giant so he loved him the most.

QUESTION: 14

“He was really very _____ for what he had done”

Solution: “He was really very sorry for what he had done”

QUESTION: 15

From where did the children creep in?

Solution: The children creeped into a hole in the wall.

QUESTION: 16

Why did the Autumn not give golden fruit to the Giant’s garden?

Solution: The Autumn did not give golden fruit to the Giant’s garden because he was too selfish.

QUESTION: 17

Which colour was the hail dressed in?

Solution: The hail was dressed in grey colour.

QUESTION: 18

What did Frost do?

Solution: The frost painted the trees silver.

QUESTION: 19

What did the Snow do?

Solution: The snow covered the grass with the white cloak.

QUESTION: 20

Why did the flower slip back into the ground?

Solution: On seeing the notice board the flower slip back into the ground.

QUESTION: 21

Which season was it in the garden when it was spring all over the country?

Solution: When it was spring season all over the country it was winter season in a giant garden.

QUESTION: 22

Where else did the children try to play?

Solution: The children tried to play on the road.

QUESTION: 23

For how many years had he been away?

Solution: He had been away for seven years.

QUESTION: 24

How many peach-trees were there in his garden?

Solution: There were twelve peach trees in his garden.

QUESTION: 25

Who is the writer of the story “The Selfish Giant”?

Solution: This story is written by Oscar Wilde.

Related tests