Test: Synonym- 1


25 Questions MCQ Test IBPS Clerk Prelims - Study Material, Mock Tests | Test: Synonym- 1


Description
This mock test of Test: Synonym- 1 for Verbal helps you for every Verbal entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for Verbal Test: Synonym- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Synonym- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Verbal students definitely take this Test: Synonym- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Synonym- 1 extra questions, long questions & short questions for Verbal on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Find out the Synonym of the following word

INDICT

Solution:

Meaning of Indict: formally accuse of or charge with a crime.

QUESTION: 2

Find out the Synonym of the following word

RECKLESS

Solution:

Reckless or rash means "acting or done without considering the possible results".

QUESTION: 3

Find out the Synonym of the following word

LAMENT

Solution:

Lament has two meanings out of which one is 'to complain'.

QUESTION: 4

Find out the Synonym of the following word

CONSEQUENCES

Solution:

Consequences are results of something that already had happened whereas conclutions are the final verdits of discussions or ideas

QUESTION: 5

Find out the Synonym of the following word

STERILE

Solution:

Sterile mean barren-unable to produce any child or offspring. Unproductive. That means barren.

Another meaning of it is not immaginative or creative.

QUESTION: 6

Find out the Synonym of the following word

VENT

Solution:

Meaning of Vent: an opening that allows air, gas, or liquid to pass out of or into a confined space.

QUESTION: 7

Find out the Synonym of the following word

WARRIOR

Solution:

Meaning of Warrior: a brave or experienced soldier or fighter.

QUESTION: 8

Find out the Synonym of the following word

DISTANT

Solution:

Meaning of Distant: far away in space or time.

QUESTION: 9

Find out the Synonym of the following word

STRINGENT

Solution:

Meaning of Stringent: strict, precise, and exacting.

QUESTION: 10

Find out the Synonym of the following word

IRONIC

Solution:

Ironic means expressing opposite meaning of actual words.

Disguisedly sarcastic means showing or expressing opposite of.

QUESTION: 11

Find out the Synonym of the following word

INEBRIATE

Solution:

Dreamy : having a magical or pleasantly unreal quality; dreamlike.
Stupefied : make (someone) unable to think or feel properly.
Unsteady : liable to fall or shake; not steady in position.
Drunken : drunk or intoxicated.
Inebriate : drunk or intoxicated.


Synonym of Inebriate is Drunken

QUESTION: 12

Find out the Synonym of the following word

HESITATED

Solution:

Meaning of Hesitated: pause in indecision before saying or doing something.

QUESTION: 13

Find out the Synonym of the following word

QUARANTINE

Solution:

Meaning of Quarantine: to separate someone into isolation.

QUESTION: 14

Find out the Synonym of the following word

EMBEZZLE

Solution:

Meaning of Embezzle: steal or misappropriate (money placed in one's trust or belonging to the organization for which one works).

QUESTION: 15

Find out the Synonym of the following word

ABJECT

Solution:

Meaning of Abject: terrible without hope, without any pride and respect for yourself.

QUESTION: 16

Find out the Synonym of the following word

FAKE

Solution:

Meaning of Fake: not genuine; imitation or counterfeit.

QUESTION: 17

Find out the Synonym of the following word

CANNY

Solution:

Canny : intelligent and showing good judgement especially in business or politics.

Stout: Fat

Handsome :attractive

Obstinate: refusing to change your opinion,behaviour...

So answer is clever.

QUESTION: 18

Find out the Synonym of the following word

AUGUST

Solution:

Meaning of August: respected and impressive.

QUESTION: 19

Find out the Synonym of the following word

FORAY

Solution:

The word maraud comes from a Middle French word that means "rascal or rogue." A marauder is someone who marauds and marauding describes people who raid and plunder. As a noun, a maraud is a quick, short foray. 

QUESTION: 20

Find out the Synonym of the following word

BRIEF

Solution:

brief means for a small period of time.

QUESTION: 21

Guess the correct synonym of the following words: 

CORPULENT

Solution:

Meaning of Corpulent is fat which is same as obese.

QUESTION: 22

Find out the Synonym of the following word

PROPEL:

Solution:

Jettison : throw or drop (something) from an aircraft or ship.
Burst : break open or apart suddenly and violently, especially as a result of an impact or internal pressure.
Acclimatize : become accustomed to a new climate or new conditions, adjust
Modify : make partial or minor changes to (something).
Drive : propel or carry along by force in a specified direction.
Propel : carry along by force in a specified direction.
Synonym of Propel is Drive.

QUESTION: 23

Find out the Synonym of the following word:

ADVERSITY

Solution:

Meaning of Adversity: a difficult or unpleasant situation.

QUESTION: 24

Find out the Synonym of the following word

VENT

Solution:

Meaning of vent: an opening that allows air, gas, or liquid to pass out of or into a confined space.

QUESTION: 25

Find out the Synonym of the following word

JEOPARDY

Solution:

Similar Content

Related tests