Test: Reading Comprehension- 2


5 Questions MCQ Test SSC CGL Tier 2 - Study Material, Online Tests, Previous Year | Test: Reading Comprehension- 2


Description
This mock test of Test: Reading Comprehension- 2 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 5 Multiple Choice Questions for Banking Exams Test: Reading Comprehension- 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Reading Comprehension- 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this Test: Reading Comprehension- 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Reading Comprehension- 2 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Courage is not only the basis of virtue; it is its expression. faith, hope, charity and all the rest don't become virtues until it takes courage to exercise them. There are roughly two types of courage. the first an emotional state which urges a man to risk injury or death, is physical courage. The second, more reasoning attitude which enables him to take coolly his career, happiness, his whole future or his judgement of what he thinks either right or worthwhile, is moral courage.

I have known many men, who had marked physical courage, but lacked moral courage. Some of them were in high places, but they failed to be great in themselves because they lacked moral courage. On the other hand I have seen men who undoubtedly possessed moral courage but were very cautious about taking physical risks. But I have never met a man with moral courage who couldn't, when it was really necessary, face a situation boldly.

 

A man of courage is

Solution:

The author believes that the men who have moral courage are careful and has a reasoning attitude towards the general aspects of life like carrer, happiness, his whole future or his judgement. Therefore option D is correct.

QUESTION: 2

Courage is not only the basis of virtue; it is its expression. faith, hope, charity and all the rest don't become virtues until it takes courage to exercise them. There are roughly two types of courage. the first an emotional state which urges a man to risk injury or death, is physical courage. The second, more reasoning attitude which enables him to take coolly his career, happiness, his whole future or his judgement of what he thinks either right or worthwhile, is moral courage.

I have known many men, who had marked physical courage, but lacked moral courage. Some of them were in high places, but they failed to be great in themselves because they lacked moral courage. On the other hand I have seen men who undoubtedly possessed moral courage but were very cautious about taking physical risks. But I have never met a man with moral courage who couldn't, when it was really necessary, face a situation boldly.

Physical courage is an expression of

Solution:

This line describes "an emotional state which urges a man to risk injury or death, is physical courage"
Physical courage is an expression of emotions.
 

QUESTION: 3

Courage is not only the basis of virtue; it is its expression. faith, hope, charity and all the rest don't become virtues until it takes courage to exercise them. There are roughly two types of courage. the first an emotional state which urges a man to risk injury or death, is physical courage. The second, more reasoning attitude which enables him to take coolly his career, happiness, his whole future or his judgement of what he thinks either right or worthwhile, is moral courage.

I have known many men, who had marked physical courage, but lacked moral courage. Some of them were in high places, but they failed to be great in themselves because they lacked moral courage. On the other hand I have seen men who undoubtedly possessed moral courage but were very cautious about taking physical risks. But I have never met a man with moral courage who couldn't, when it was really necessary, face a situation boldly.

A man with moral courage can

Solution:

In the passage, the author talks about the courage, which are of two types physical courage and moral courage.
The author have never met a man with moral courage who couldn't, when it was really necessary, face a situation boldly.
It means, a person with moral courage can face situations boldly.

QUESTION: 4

Courage is not only the basis of virtue; it is its expression. faith, hope, charity and all the rest don't become virtues until it takes courage to exercise them. There are roughly two types of courage. the first an emotional state which urges a man to risk injury or death, is physical courage. The second, more reasoning attitude which enables him to take coolly his career, happiness, his whole future or his judgement of what he thinks either right or worthwhile, is moral courage.

I have known many men, who had marked physical courage, but lacked moral courage. Some of them were in high places, but they failed to be great in themselves because they lacked moral courage. On the other hand I have seen men who undoubtedly possessed moral courage but were very cautious about taking physical risks. But I have never met a man with moral courage who couldn't, when it was really necessary, face a situation boldly.

People with physical courage of ten lack

Solution:

The given passage is about the qualities of physical courage and moral courage. The speaker has seldom seen a man who possesses both these qualities. The statement "People with physical courage often lack" should be completed, and from the given options, 'capacity for reasoning' is the right answer, as capacity for reasoning is the quality of moral courage as mentioned in the line "a more reasoning attitude which enables him to take coolly his career...is moral courage". It's also mentioned that a man with physical courage often lacks moral courage (capacity for reasoning) as mentioned in the line "I have known men, who had marked physical courage, but lacked moral courage". Hence option B is correct. Option A is incorrect, because people with physical courage do not lack mental balance, they possess a strong emotional stability. It's not mentioned in the paragraph that people with physical courage lack a mental balance, hence option A is incorrect. 'Emotional stability' is the basis of physical courage, a person who possesses it cannot lack emotional stability, as mentioned "An emotional state which urges a man to risk injury or death, is physical courage." Hence option C is incorrect. 'Will to fight' is an indirect approach by people with physical courage, they're willing to risk themselves in case of injury or death, and that involves a willingness to fight, as in "urges a man to risk injury or death". Hence such people can't lack this will, and option D is incorrect.

QUESTION: 5

Courage is not only the basis of virtue; it is its expression. faith, hope, charity and all the rest don't become virtues until it takes courage to exercise them. There are roughly two types of courage. the first an emotional state which urges a man to risk injury or death, is physical courage. The second, more reasoning attitude which enables him to take coolly his career, happiness, his whole future or his judgement of what he thinks either right or worthwhile, is moral courage.

I have known many men, who had marked physical courage, but lacked moral courage. Some of them were in high places, but they failed to be great in themselves because they lacked moral courage. On the other hand I have seen men who undoubtedly possessed moral courage but were very cautious about taking physical risks. But I have never met a man with moral courage who couldn't, when it was really necessary, face a situation boldly.

All virtues become meaningful because of

Solution:

The given passage speaks about moral courage and physical courage, and how important they are. "All virtues become meaningful because of courage", without which those virtues aren't virtues at all. The answer is option C as it's given in the first two lines of the passage "Courage is not only the basis of all virtue; it is its expression. Faith, hope, charity and all the rest don't become virtues until it takes courage to exercise them." These lines state that courage is the basis of all virtues, and a virtue is meaningful only when you have courage to exercise that virtue.

Related tests