Test: Completing Statements- 1


10 Questions MCQ Test General Aptitude for GATE 2020 | Test: Completing Statements- 1


Description
This mock test of Test: Completing Statements- 1 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for CAT Test: Completing Statements- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Completing Statements- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Completing Statements- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Completing Statements- 1 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Direction:
In each question, an incomplete statement (Stem) followed by fillers is given. Pick out the best one which can complete incomplete stem correctly and meaningfully
Q. Despite his best efforts to conceal his anger ......

Solution:

Despite his best efforts to conceal his anger people came to know that he was annoyed.

QUESTION: 2

Even if it rains I shall come means ......

Solution:

Even if it rains I shall come means I will certainly come whether it rains or not.

QUESTION: 3

His appearance is unsmiling but ......

Solution:

His appearance is unsmiling but his heart is full of compassion for others.

QUESTION: 4

She never visits any zoo because she is a strong opponent of the idea of ......

Solution:

"Anand stuck up a friendship with Mahesh in just 2 days" means Anand became a friend of Mahesh in less than 2 days.

QUESTION: 5

I felt somewhat more relaxed ......

Solution:

I felt somewhat more relaxed and tension-free as compared to earlier.

QUESTION: 6

It is not easy to remain tranquil when those around you ......

Solution:

It is not easy to remain tranquil when those around you are losing their heads.

QUESTION: 7

"The food in this hotel is no match to what we were served at late hours in Hotel Kohinoor " means ......

Solution:

From the given statement, it refers the meaning that the food provided in this hotel is not good and it didn't match with the food which we were ate in the Kohinoor hotel at the late hours.
Then, it is clear that the food in this hotel has no match or comparitively bad to the food we had in the hotel Kohinoor.
So, the correct meaning of the given is "Hotel kohinoor served us good quality food than what we get here".

QUESTION: 8

Although initial investigations pointed towards him ......

Solution:

The sentence begins with ‘although’ implying a contrast and talks of what initial investigation revealed. The blank must therefore be about what subsequent events showed or proved.
d) the subsequent events proved that he was innocent. 
 

QUESTION: 9

The weather outside was extremely pleasant and hence we decided to ......

Solution:

The weather outside was extremely pleasant and hence we decided to enjoy a morning ride in the open.

QUESTION: 10

"It is an uphill task but you will have to do it" means ......

Solution:

 "It is an uphill task but you will have to do it" means It is very difficult task but you have to do it.